Doi dintre motocicliștii care au vrut să-l execute pe Dragoș Furtună, de negăsit. Ce spun procurorii

DE Vlad Alexandru | 23.06.2023 - 22:14
Motocicliști din gruparea Hell's Angels Foto: Profimedia Images

Doi dintre cei șapte motocicliști care au vrut să-l execute pe Dragoș Furtună, patronul unui restaurant din Capitală, sunt de negăsit. Azi au fost audiați 8 membri ai grupării. Unul dintre ei a spus că nu s-a întâmplat nimic.

SHARE

Doi dintre cei șapte motocicliști care au vrut să-l execute pe Dragoș Furtună, patronul unui restaurant din Capitală, sunt de negăsit.

Procurorii anunță că alți patru suspecți au mandate de arestare.  Furtună a fost înjughiat, împuşcat şi bătut în faţa clienţilor.

Doi dintre motocicliștii care au vrut să-l execute pe Dragoș Furtună, de negăsit

Procurorii Parchetului Capitalei au transmis vineri seara, 23.06.2023, că au pus în mișcare acțiunea penală față de șase inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat și tulburare a ordinii și liniștii publice.

”În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

La data de 14.06.2023, în jurul orei 20:15, în timp ce se afla în apropierea unei terase din mun. București, sectorul 3, victima (un bărbat de 44 de ani) a fost atacată de șapte bărbați (cu vârste

cuprinse între 22 și 57 de ani ), care i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele, un cuțit și un ciocan în diferite zone ale corpului, inclusiv în cap, după care au părăsit zona.

Citește și: Liderul Hell's Angels România negocia două asasinate, 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade din Serbia

Agresiunile au fost exercitate într-un loc public, provocând persoanelor care au asistat la eveniment sentimente de teamă, indignare și insecuritate, iar prin aceasta au tulburat ordinea și liniștea publică”, se arată în informarea Parchetului.

 Unul dintre cei care a vrut să-l execute pe Dragoș Furtună este militar

”Dintre cei șapte agresori, patru au fost reținuți, doi se sustrag urmăririi penale, iar cu privire la cel de-al șaptelea, care are calitatea de militar, s-a dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței în favoarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile atât față de cei patru inculpați reținuți, cât și față de cei doi inculpați care se sustrag urmăririi penale.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureștiși Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul Capitalei.

Citește și: Periculoșii Hells Angels, au încercat să-l execute pe liderul motocicliștilor Bandidos în București

Tot vineri, 23 iunie, Parchetul București spunea că opt persoane au fost aduse la audieri, în urma unor percheziții în București și patru județe.

”Ca urmare a interesului public manifestat, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București efectuează urmărirea penală cu privire la infracțiunea de tentativă de omor calificat și tulburare a ordinii și linștii publice în cauza privind incidentul din data de 14.06.2023, când un bărbat a fost agresat de mai mulți motocicliști în sectorul 3 din mun. București.

Ca urmare a stabilirii circumstanțelor în care a avut loc agresiunea și a identificării participanților, activități desfășurate împreună cu organele de cercetare penală din cadrul Poliției Române, în dimineața zilei de 23.06.2023 au fost puse în executare 6 mandate de percheziție domiciliară la adrese din mun. București și județele Ilfov, Buzău, Călărași și Prahova, opt persoane fiind conduse la audieri la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Procurorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

În măsura în care vor fi obținute și alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice în măsura în care se va considera necesar”, a transmis PTB.

Ce a spus unul dintre motocicliștii audiați

Unul dintre cei opt motocicliști Hells Angels audiați, vineri, de polițiști a vorbit pentru prima dată după atacul de tip mafiot organizat împotriva patronului unui lanț de restaurante din București, susținând că „nu s-a întâmplat absolut nimic”, scrie Gândul.

Atât membrul grupului Hells Angels, cât și avocatul său au spus că a dat declarații în calitate de martor, în fața anchetatorilor de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

După ce ofițerii Serviciului Omoruri și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins la șase adrese din București și județele Ilfov, Buzău, Călărași și Prahova, opt membri ai clubului moto Hells Angels au fost ridicați, vineri, și audiați la Poliția Capitalei, fiind acuzați de tentativă de omor calificat.

Întrebat, la ieșirea de la audieri, dacă el este liderul Hells Angels din România, Sorin Tomescu, unul dintre membrii grupului, a răspuns: „Nu, nu am nicio treabă”.

Dragoș Furtună, băgat în spital de motocicliștii de la Hell's Angels

Martorii scandalului din 14 iunie spun că totul a semănat cu un atac terorist.

"Am auzit cearta, că e scandal şi la un moment dat, m-am uitat în spate şi erau deja lovituri. Am văzut multă lume, o gaşcă de motociclişti care scoteau şi pistoale.

Citește și: Liderul Hell's Angels România negocia două asasinate, 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade din Serbia

Atunci m-am speriat şi ei au început să tragă. I-au luat prin surprindere. S-a ridicat şi el şi a încercat să primească mai puţine lovituri",  a declarat Itto Mezza, martor.

Periculoșii Hells Angels, au încercat să-l execute pe liderul motocicliștilor Bandidos în București

Unele surse spun că ar fi vorba de o luptă între două bande de motociclişti rivale, ambele extrem de periculoase: Hells Angels şi Bandidos.

Patronul localului e un membru important al grupării Bandidos. Dragoş Furtună are zeci de poze în care apare îmbrăcat în veste cu însemnele clubului, la evenimentele grupării. Omul de afaceri a fost externat azi şi le trimite un mesaj agresorilor săi: "Cei ce au făcut, ce au făcut, vor plăti".

Citește și: Patronul unor restaurante din Capitală, bătut cu ciocanul și înjunghiat de motocicliști Hells Angels

Specialiştii cred însă că lupta a avut altă miză. Ambele grupări se ocupă cu trafic de droguri şi arme, asasinate, spălare de bani şi şantaj.

Clubul Hells Angels ar putea fi interzis în România

”Consider că se întrunesc condiţiile ca acest club să fie interzis şi pe teritoriul României, deoarece există prezumţia că membri acestuia pot comite infracţiuni grave, de impact social”, a declarant Cătălin Ţone, expert antidrug, pentru Observator.

Motocicliştii Bandidos au fost implicaţi în 2015 într-o încleştare cu o altă grupare moto în urma căreia au murit 9 rideri, iar alţi 20 au fost grav răniţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te