Periculoșii Hells Angels, au încercat să-l execute pe liderul motocicliștilor Bandidos în București

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.06.2023 - 15:41
Motocicliștii sunt organizați în mai multe clanuri periculoase (imagine cu caracter ilustrativ) Foto: pexels.com

Liderul motocicliștilor "Bandidos" a fost împuşcat şi bătut de periculoșii "Hells Angels" chiar în restaurantul său din București, în fața clienților.

SHARE

Poliţia îi caută pe cei 12 motocilişti Hells Angels care l-ar fi atacat pe Dragoş Furtună, patronul mai multor restaurante din Bucureşti. Bărbatul a fost înjughiat, împuşcat şi bătut în faţa clienţilor. După execuţia planificată ca în filme, agresorii sunt de negăsit.

Martorii spun că totul a semănat cu un atac terorist.

"Am auzit cearta, că e scandal şi la un moment dat, m-am uitat în spate şi erau deja lovituri. Am văzut multă lume, o gaşcă de motociclişti care scoteau şi pistoale.

Citește și: Liderul Hell's Angels România negocia două asasinate, 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade din Serbia

Atunci m-am speriat şi ei au început să tragă. I-au luat prin surprindere. S-a ridicat şi el şi a încercat să primească mai puţine lovituri",  a declarat Itto Mezza, martor.

Periculoșii Hells Angels, au încercat să-l execute pe liderul motocicliștilor Bandidos în București

Surse Observator spun că ar fi vorba de o luptă între două bande de motociclişti rivale, ambele extrem de periculoase: Hells Angels şi Bandidos.

Patronul localului e un membru important al grupării Bandidos. Dragoş Furtună are zeci de poze în care apare îmbrăcat în veste cu însemnele clubului, la evenimentele grupării. Omul de afaceri a fost externat azi şi le trimite un mesaj agresorilor săi: "Cei ce au făcut, ce au făcut, vor plăti".

Citește și: Patronul unor restaurante din Capitală, bătut cu ciocanul și înjunghiat de motocicliști Hells Angels

Specialiştii cred însă că lupta a avut altă miză. Ambele grupări se ocupă cu trafic de droguri şi arme, asasinate, spălare de bani şi şantaj. 

Cătălin Ţone, expert antidrog: Consider că se întrunesc condiţiile ca acest club să fie interzis şi pe teritoriul României, deoarece există prezumţia că membri acestuia pot comite infracţiuni grave, de impact social.

Motocicliştii Bandidos au fost implicaţi în 2015 într-o încleştare cu o altă grupare moto în urma căreia au murit 9 rideri, iar alţi 20 au fost grav răniţi. 

 

Șeful Hells Angels a negociat două asasinate și tranzacționare a 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade  

Activitatea infracțională a lui Marius Lazăr, șeful Hell's Angels România, a fost documentată de poliţiştii Serviciului Antidrog și procurorii DIICOT, în colaborare cu Drug Enforcement Administration (DEA) şi US Marshals. Românul a fost extrădat în Statele Unite la începutul acestui an.

Marius Lazăr a negociat cu doi neozeelandezi, dar și cu alți membri ai Hell's Angels o tranzacție de 400 kg de cocaină destinată pieței din SUA, dar și 10 kg de cocaină pe care voia să le vândă în România. Totodată, el voia să înceapă să furnizeze mașini blindate, arme de asalt – de la AK 47, la grenade M26, pistoale Zastava, puști Zastava și veste antiglonț, produse la fabrica Zastava Arms, în Serbia.

Citește și: Cel mai tânăr criminal în serie avea, la 8 ani, mai multe victime. Ucidea din plăcere

Primele informații despre gruprea condusă de Marius Lazăr au fost furnizate autorităților române de către Departamentul de Jutiție al SUA. Pe baza informațiilor de americani, în perioada iulie - noiembrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate Serviciul Antidrog au demarat primele investigații.

Citește și: Ce-a pățit interlopul Cosmos Tănase după ce-a amenințat un polițist că dă cu mașina peste el

Arestare cu repetiție

În urma colaborării cu autoritățile române, liderul grupării, Marius Lazăr a fost prins, în 2020, după o acțiune ca-n filme desfășurată concomitent în trei locuri din București și Ilfov.

Citește și: Patru polițiști de la "mascați" l-au păzit pe Florin Salam la nuntă. Anchetă, deși legea le permite

În iulie 2022, Marius Lazăr a fost lăsat în libertate fără nicio măsură preventivă, în timp ce se judeca procesul de extrădare a acestuia în Statele Unite. Bineînțele, el a dispărut.

La 15 decembrie 2022, Curtea de Apel București a emis  un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii, fiind cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani.

Bărbatul a fost prins astăzi, și încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă al Poliției Capitalei, conform sursei citate.

Cum a negociat Marius Lazăr două asasinate și tranzacționare a 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade  

În 2020, Curtea de Apel București a admis cererea autorităților americane de a-l extrăda în SUA, pe Marius Lazăr, însă decizia finala avea să dureze.

Citește și: O profesoară de matematică i-a dat un pumn în nas și a lovit-o cu tocul pe o tânără într-un club

Motivarea deciziei de extrădare, obținută de NewsOnline.ro, este spectaculoasă și arată o organizație Hells Angels implicată în activități de tip mafiot la nivel mondial. 

Citește și: VIDEO Adrian "Beleaua" Corduneanu a scăpat de belele: e și liber și fără sechestru pe vila sa de lux

"În scopul perpetuării conspirației, ca parte și în scopul atingerii scopului acesteia, inculpații și alții au comis diverse fapte concrete în Districtul de Est al statului Texas și în alte părți", se arată în dosar conform newsonline, apoi sunt descrise momentele negocierilor.

În jurul datei de 21 iulie 2020, neozeelandezii Michael Matthews Murray şi Patrick Johnson Marc s-au întâlnit la cină în București, România și au discutat despre cumpărarea de cocaină, inclusiv (1) să fie folosit orașul Beaumont, statul Texas ca bază pentru recepționarea plăților, producerea echipamentului industrial în care să se ascundă drogurile și exportul drogurilor din Statele Unite; (2) metode posibile de transfer ale fondurilor ca să se evită detectarea de către organele de aplicare a legii; și (3) acordul lor să se majoreze cumpărarea de 200 de kilograme cu încă 200 de kilograme în consignație, în total 400 kilograme de cocaină.

În jurul datei de 22 iulie 2020, Matthews și Lazăr, lider al filialei Hells Angels din România, au solicitat unei persoane (despre care cei doi știau că folosește orașul Beaumont, Texas, ca bază pentru operațiuni) să aranjeze asasinarea a trei bărbați din România, dintre care doi erau traficanți de droguri rivali și membri ai unui club de motocicliști rival.

în jurul datei de 29 iulie 2020, Matthews a fost de acord să trimită bani persoanei din Beaumont, Texas, ca plată pentru un asasinat, descriind omorul drept „neapărat”.

În jurul datei de 3 august 2020, Matthews a discutat despre importanța și posibile metode de spălare a câștigurilor din vânzarea transportului de 400 de kilograme de cocaină.

în jurul datei de 5 august 2020, Matthews i-a spus persoanei din Texas că asasinatul din România nu va afecta conducerea clubului Hells Angels din Statele Unite, explicând că victima „a vorbit și este un tovarăș rău, deci trebuie să dispară”.

în jurul datei de 24 august 2020, un membru al conspirației a efectuat trei tranzacții care au rezultat într-o depunere în valoare totală de 629.182 USD într-un cont bancar într-o bancă aflată în statul Texas, sumă care urma să fie retrasă în Beaumont, Texas. Din suma respectivă, Matthews a alocat 10.000 USD ca plată pentru asasinarea planificată a Victimei 1, iar restul ca plată parțială pentru transportul planificat de 400 de kilograme de cocaină.

În jurul datei de 27 și 28 august 2020, Lazăr a negociat achiziționarea armelor, inclusiv grenade și o pușca automată AK-47, ca să fie livrate în Statele Unite.

Arme pentru penuria majoră din Noua Zeelandă

În jurul datei de 29 august 2020, Matthews a cerut achiziționarea de pistoale ca să răspundă la „penuria majoră de pistoale” în Noua Zeelandă.

În jurul datei de 29 august 2020, s-au discutat detalii privind tranzacția de 400 de kilograme de cocaină, inclusiv să fie folosit orașul Beaumont, statul Texas ca bază pentru recepționarea plăților, producerea echipamentului industrial în care să se ascundă drogurile și exportul drogurilor din Statele Unite.

La 1 septembrie 2020, Lazăr a discutat despre faptul că el poate să achiziționeze armament și echipament tactic din alte țări din Europa, inclusiv despre cumpărarea recentă de 50 de bucăți de veste antiglonț pentru membrii filialei lui Hells Angels.

La 9 septembrie 2020, un membru al conspirației a efectua o depunere în valoare totală de 20.000 USD într-un cont bancar într-o bancă aflată în statul Texas, sumă care urma să fie retrasă în Beaumont, Texas ca plată parțială pentru transportul planificat de 400 de kilograme de cocaină.

În jurul datei de 10 septembrie 2020, Lazăr a transmis detalii de identificare pentru cinci motociclete oferite drept garanție pentru cumpărarea planificată de 10 kilograme de cocaină.

Prima arestare

În seara zilei data de 18 noiembrie 2020, polițiștii au realizat trei acțiuni operative, în București și Ilfov.

La prima acțiune operativă, au fost depistați, într-un apartament din București, doi cetățeni neozeelandezi, Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc ,urmăriți internațional prin INTERPOL, imediat după ce ar fi negociat plata unei cantități de cocaină, ce urma să fie transmisă din Mexic în Noua-Zeelandă. 

În cea de-a doua acțiune operativă, un membru al grupului de motocicliști a fost depistat, în București, după ce negociase preluarea unei cantități de cocaină din Mexic, având ca destinație România.

Cea de-a treia acțiune operativă a constat în surprinderea, într-o locație din județul Ilfov, a lui Marius Lazăr, liderul grupării din România, urmărit și el internațional prin INTERPOL, având asupra sa 50.000  de euro, în numerar şi  actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

Cine e rivalul lui Marius Lazăr

Laurenţiu Cazan, preşedintele Clubului de Motociclişti Gremium Nomads România, spune că el era, de fapt, ţinta vizată de Marius Lazăr, şeful grupării de motocicliști Hells Angels România.

El ar fi aflat cu două săptămâni înainte că i se pregăteşte o răzbunare, dar nu se gândea la ceva atât de grav. 

"Noi am fost anunțați de două săptămâni de chestia asta, de la niște băieți care participaseră la parastasul lui Daniel Chiras, cel care a murit în Spania, anul trecut. Au fost niște prieteni de-ai noștri la parastas și acolo a răsuflat puțin și asta. Ne-am gândit de ceva balcanic, așa, de o spitalizare.
Nimic mai grav. Pe neozeelandezi noi îi știam de prin septembrie. Nu păreau că ne-ar pune probleme, balcanic vorbind. Adică de bătăi, cum mai facem noi, uneori. În schimb, chestia asta cu asasinatul, din partea lui machedonul Marius (Marius Lazăr, n.r.), cel arestat.
 
Am înțeles că a și recunoscut la IGP că a vrut să mă asasineze, însă nu din probleme de club, ci din probleme personale, că l-am înjurat eu nu știu cum. Dar eu cred că a declarat așa să excludă clubul din discuția asta", a mărturisit Alexandru Cazan pentru ziare.com .

Motociclistul a mai spus că nu a aflat prin ce metodă ar fi vrut Marius Lazăr să-l asasineze. Despre recompensa care era pusă pe capul său, Cazan spune: "Am înțeles că 30-50.000 de euro. Când am auzit de acest premiu mă gândeam că suma să nu fie prea mică, să nu mă fac de râs. Acum nu cred că machedonul să dea drumul așa, la bani".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te