Liderul Hell's Angels România negocia două asasinate, 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade din Serbia

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.12.2022 - 15:47
Liderul Hell's Angels România, Marius Lazăr, negocia două asasinate, 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade din Serbia Foto: Facebook

Marius Lazăr, liderul motocicliștlor români ai filialei Hell's Angels voia să cumpere droguri pe care să le vândă în SUA și România și să vândă mașini blindate, arme AK-47, grenade M26, pistoale și veste antiglonț produse în Serbia. Lazăr a fost prins astăzi, în București.

SHARE

Marius Lazăr a negociat cu doi neozeelandei, dar și cu alți membri ai Hell's Angels despre o tranzacție de 400 kg de cocaină destinată pieței din SUA, dar și 10 kg de cocaină pe care voia să le vândă în România. Totodată, el voia să înceapă să furnizeze mașini blindate, arme de asalt – de la AK 47, la grenade M26, pistoale Zastava, puști Zastava și veste antiglonț, produse la fabrica Zastava Arms, în Serbia.

Citește și: VIDEO Urmăriții internațional Anaser Duduianu și Mircea Nebunu iau peste picior justiția din România

Primele informații despre gruprea condusă de Marius Lazăr au fost furnizate autorităților române de către Departamentul de Jutiție al SUA. Pe baza informațiilor de americani, în perioada iulie - noiembrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate Serviciul Antidrog au demarat primele investigații.

Citește și

Crime pe piața neagră a artefactelor: tânără de 16 ani, ucisă și mumificată ca fiica regelui Xerxes

În urma colaborării cu autoritățile române, liderul grupării, Marius Lazăr a fost prins după o acțiune ca-n filme desfășurată concomitent în trei locuri din București și Ilfov.

Citește și: Patru polițiști de la "mascați" l-au păzit pe Florin Salam la nuntă. Anchetă, deși legea le permite

Cum a negociat Marius Lazăr două asasinate și tranzacționare a 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade  

La începutul acestei luni Curtea de Apel București a admis cererea autorităților americane de a-l extrăda în SUA, pe Marius Lazăr, unul dintre liderii locali ai Hells Angels.

Citește și: O profesoară de matematică i-a dat un pumn în nas și a lovit-o cu tocul pe o tânără într-un club

Motivarea deciziei de extrădare, obținută de NewsOnline.ro, este spectaculoasă și arată o organizație Hells Angels implicată în activități de tip mafiot la nivel mondial. 

Citește și: VIDEO Adrian "Beleaua" Corduneanu a scăpat de belele: e și liber și fără sechestru pe vila sa de lux

"În scopul perpetuării conspirației, ca parte și în scopul atingerii scopului acesteia, inculpații și alții au comis diverse fapte concrete în Districtul de Est al statului Texas și în alte părți", se arată în dosar conform newsonline, apoi sunt descrise momentele negocierilor.

În jurul datei de 21 iulie 2020, neozeelandezii Michael Matthews Murray şi Patrick Johnson Marc s-au întâlnit la cină în București, România și au discutat despre cumpărarea de cocaină, inclusiv (1) să fie folosit orașul Beaumont, statul Texas ca bază pentru recepționarea plăților, producerea echipamentului industrial în care să se ascundă drogurile și exportul drogurilor din Statele Unite; (2) metode posibile de transfer ale fondurilor ca să se evită detectarea de către organele de aplicare a legii; și (3) acordul lor să se majoreze cumpărarea de 200 de kilograme cu încă 200 de kilograme în consignație, în total 400 kilograme de cocaină.

În jurul datei de 22 iulie 2020, Matthews și Lazăr, lider al filialei Hells Angels din România, au solicitat unei persoane (despre care cei doi știau că folosește orașul Beaumont, Texas, ca bază pentru operațiuni) să aranjeze asasinarea a trei bărbați din România, dintre care doi erau traficanți de droguri rivali și membri ai unui club de motocicliști rival.

în jurul datei de 29 iulie 2020, Matthews a fost de acord să trimită bani persoanei din Beaumont, Texas, ca plată pentru un asasinat, descriind omorul drept „neapărat”.

În jurul datei de 3 august 2020, Matthews a discutat despre importanța și posibile metode de spălare a câștigurilor din vânzarea transportului de 400 de kilograme de cocaină.

în jurul datei de 5 august 2020, Matthews i-a spus persoanei din Texas că asasinatul din România nu va afecta conducerea clubului Hells Angels din Statele Unite, explicând că victima „a vorbit și este un tovarăș rău, deci trebuie să dispară”.

în jurul datei de 24 august 2020, un membru al conspirației a efectuat trei tranzacții care au rezultat într-o depunere în valoare totală de 629.182 USD într-un cont bancar într-o bancă aflată în statul Texas, sumă care urma să fie retrasă în Beaumont, Texas. Din suma respectivă, Matthews a alocat 10.000 USD ca plată pentru asasinarea planificată a Victimei 1, iar restul ca plată parțială pentru transportul planificat de 400 de kilograme de cocaină.

În jurul datei de 27 și 28 august 2020, Lazăr a negociat achiziționarea armelor, inclusiv grenade și o pușca automată AK-47, ca să fie livrate în Statele Unite.

Arme pentru penuria majoră din Noua Zeelandă

În jurul datei de 29 august 2020, Matthews a cerut achiziționarea de pistoale ca să răspundă la „penuria majoră de pistoale” în Noua Zeelandă.

În jurul datei de 29 august 2020, s-au discutat detalii privind tranzacția de 400 de kilograme de cocaină, inclusiv să fie folosit orașul Beaumont, statul Texas ca bază pentru recepționarea plăților, producerea echipamentului industrial în care să se ascundă drogurile și exportul drogurilor din Statele Unite.

La 1 septembrie 2020, Lazăr a discutat despre faptul că el poate să achiziționeze armament și echipament tactic din alte țări din Europa, inclusiv despre cumpărarea recentă de 50 de bucăți de veste antiglonț pentru membrii filialei lui Hells Angels.

La 9 septembrie 2020, un membru al conspirației a efectua o depunere în valoare totală de 20.000 USD într-un cont bancar într-o bancă aflată în statul Texas, sumă care urma să fie retrasă în Beaumont, Texas ca plată parțială pentru transportul planificat de 400 de kilograme de cocaină.

În jurul datei de 10 septembrie 2020, Lazăr a transmis detalii de identificare pentru cinci motociclete oferite drept garanție pentru cumpărarea planificată de 10 kilograme de cocaină.

Arestarea 

În seara zilei data de 18 noiembrie 2020, polițiștii au realizat trei acțiuni operative, în București și Ilfov.

La prima acțiune operativă, au fost depistați, într-un apartament din București, doi cetățeni neozeelandezi, Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc ,urmăriți internațional prin INTERPOL, imediat după ce ar fi negociat plata unei cantități de cocaină, ce urma să fie transmisă din Mexic în Noua-Zeelandă. 

În cea de-a doua acțiune operativă, un membru al grupului de motocicliști a fost depistat, în București, după ce negociase preluarea unei cantități de cocaină din Mexic, având ca destinație România.

Cea de-a treia acțiune operativă a constat în surprinderea, într-o locație din județul Ilfov, a lui Marius Lazăr, liderul grupării din România, urmărit și el internațional prin INTERPOL, având asupra sa 50.000  de euro, în numerar şi  actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

Cine e rivalul lui Marius Lazăr

Laurenţiu Cazan, preşedintele Clubului de Motociclişti Gremium Nomads România, spune că el era, de fapt, ţinta vizată de Marius Lazăr, şeful grupării de motocicliști Hells Angels România.

El ar fi aflat cu două săptămâni înainte că i se pregăteşte o răzbunare, dar nu se gândea la ceva atât de grav. 

"Noi am fost anunțați de două săptămâni de chestia asta, de la niște băieți care participaseră la parastasul lui Daniel Chiras, cel care a murit în Spania, anul trecut. Au fost niște prieteni de-ai noștri la parastas și acolo a răsuflat puțin și asta. Ne-am gândit de ceva balcanic, așa, de o spitalizare. Nimic mai grav. Pe neozeelandezi noi îi știam de prin septembrie. Nu păreau că ne-ar pune probleme, balcanic vorbind. Adică de bătăi, cum mai facem noi, uneori. În schimb, chestia asta cu asasinatul, din partea lui machedonul Marius (Marius Lazăr, n.r.), cel arestat. Am înțeles că a și recunoscut la IGP că a vrut să mă asasineze, însă nu din probleme de club, ci din probleme personale, că l-am înjurat eu nu știu cum. Dar eu cred că a declarat așa să excludă clubul din discuția asta", a mărturisit Alexandru Cazan pentru ziare.com .

Motociclistul a mai spus că nu a aflat prin ce metodă ar fi vrut Marius Lazăr să-l asasineze. Despre recompensa care era pusă pe capul său, Cazan spune: "Am înțeles că 30-50.000 de euro. Când am auzit de acest premiu mă gândeam că suma să nu fie prea mică, să nu mă fac de râs. Acum nu cred că machedonul să dea drumul așa, la bani".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te