Doctorița campioană la vaccinare și premiată de prefect, reținută pentru vaccinări la chiuvetă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.01.2022 - 12:21
Daniela Bejan, doctorița campioană la vaccinare și premiată de prefect, reținută în dosarul vaccinărilor la chiuvetă Foto: Ziarul de Iași

Medicul Daniela Bejan a ajuns în atenţia publicului în luna noiembrie a anului trecut, când fostul prefect, Marian Grigoraş, a premiat-o pentru numărul foarte mare de persoane pe care le-a vaccinat în cabinet, aproximativ 1.200 de doze administrate.

SHARE

Procurori şi poliţişti din Neamţ au făcut mai multe percheziţii în dosarul "vaccinărilor la chiuvetă" din județul Iași. Trei medici, o asistentă și un intermediar au fost reținuți, fiind suspectați "de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19”.

Citește și: Interlopul Bloju, cel care a lovit intenționat cu mașina un cărucior cu un bebeluș, pedepsit

Printre medicii reținuți se află și Daniela Bejan, premiată de prefectul de Iași, anul trecut, pentru rata de vaccinare record din comuna Ciuhorăni, în primele șase luni de la debutul campaniei de vaccinare.

Citește și: Anamaria Prodan și legăturile cu Cămătarii, Fane Spoitoru și Cordunenii: De acolo a plecat șmecheria

„De la debutul campaniei de imunizare în cadrul cabinetului meu am reușit să vaccinez aproximativ 80 la sută din populația română și 10 la sută dintre rromi. Nu a fost greu să-i conving, pentru că ei au încredere în mine și avem o legătură destul de strânsă, de mai bine de 20 de ani de când sunt medic în această zonă. Am început treptat, cu câteva doze pe zi, iar mai târziu cu câteva zeci", declara anul trecut medicul Daniela Bejan. 

Citește și: Consiliul NATO-Rusia s-a încheiat. Alianța a refuzat propunerile Rusiei

Acuzații de vaccinare la chiuvetă

Procurorii cercetează acum trei medici, printre care și Daniela Bejan, o asistentă și un intermediar, acuzați că ar fi făcut vaccinări fictive. 

Citește și: Un recidivist i-a stropit cu benzină fereastra iubitei și a vrut să-i dea foc

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, au transmis procurorii.

Surse din presa nemţeană spun că sumele oferite în schimbul obţinerii certificatelor au variat între 100 şi 250 de euro, conform Ziarul de Iași. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te