DIICOT, lovitură dată contrabandiștilor de țigări. Trei persoane, arestate preventiv

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.12.2023 - 13:02
Aproape 800.000 de țigări de contrabandă au fost confiscate de procurorii DIICOT - Foto: diicot.ro

Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Suceava au dat o lovitură dură contrabandiștilor de țigări. Ei au destructurat o reţea profilată pe contrabandă cu ţigări, formată din cetăţeni români şi ucraineni.

SHARE

Chiar de Ziua Națională, vineri, 1 Decembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava au, ajutați de polițiștii suceveni, au destructurat o reţea profilată pe contrabandă cu ţigări, formată din cetăţeni români şi ucraineni.

DIICOT, lovitură dată contrabandiștilor de țigări. Trei persoane, arestate preventiv

Procurorii DIICOT Suceavaau dispus reținerea a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă. 

Măsura a fost luată după ce inculpații au fost prinși în flagrant în timp ce dețineau în vederea comercializării ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană, se arată într-un comunicat DIICOT.

În cursul aceleași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţului Suceava, fiind identificate și ridicate  un număr de 787.280 țigarete de provenienţă extracomunitară, patru autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de probă.

Citește și: DIICOT a reținut 95 de persoane. Câte kilograme de aur au fost confiscate?

De asemenea, au fost identificate și alte  bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic purtând  mențiuni în limba  ucraineană,  care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în luna noiembrie 2023, inculpații (cetățeni români și ucrainieni) au constituit pe raza județului Suceava un grup infracţional organizat, avînd drept scop introducerea ilegală în România a unor  cantităţi  de ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Acestea au fost transportate cu   autovehicule având locaşuri special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului infracţional, de unde au fost  ulterior mutate temporar în alte locații până la comercializarea către clienţi din ţară. 

Citește și: Polițiști anchetați în dosarul Caranilor. De ce au fost luați de DIICOT

La data de 02.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile, se mai arată în comunicat.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava și cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi a jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te