Polițiști anchetați în dosarul Caranilor. De ce au fost luați de DIICOT

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.11.2023 - 17:18
Polițiști anchetați în dosarul Caranilor Foto: facebook/ Poliția Capitalei - rol ilustrativ

Un agent de la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei și un fost polițist au fost săltați de DIICOT în ”Ziua Z”. Ei sunt audiați într-un dosar ce-i vizează pe membrii clanului Caranii.

SHARE

DIICOT a intrat și în Poliție. Un agent de la Brigada Rutieră București și un fost polițist au fost săltați de DIICOT în ”Ziua Z”. Ei sunt audiați într-un dosar ce-i vizează pe membrii clanului Caranii. 

De fapt, polițistul ar fi promis unui șofer cercetat în acest dosar că îl ajută în soluționarea unui dosar privind infracțiuni rutiere contra unei sume de bani. 

Polițiști anchetați în dosarul Caranilor. De ce au fost luați de DIICOT

”La data de 23 noiembrie 2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a acordat sprijin, în vederea punerii în aplicare a unor mandate de percheziție domiciliară, în baza ordonanței de delegare, emisă de DIICOT-Structura Centrala, în cadrul unei ample operațiuni.

În urma efectuării unor percheziții domiciliare, au fost identificate și conduse la sediul D.I.I.C.O.T. mai multe persoane, printre care un lucrător din cadrul Brigăzii Rutiere și un alt bărbat, care a avut calitatea de polițist.

Citește și: Interlopii Caran încercau să-și mărească aria de influență. Cum au vrut să pună monopol pe București

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză urmează a fi suspendat din funcție, la punerea în mișcare a acțiunii penale, iar în funcție de evoluția anchetei, vor fi dispuse și alte măsuri prevăzute de lege.

De asemenea, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Precizăm că am acordat și vom acorda tot sprijinul necesar anchetei și activităților procedurale.

Citește și: Interlopii din clanul Caranii, săltați de DIICOT, în ”Ziua Z”. Cum luptau pentru ”supremație”

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice și avem drept deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!”, a transmis Poliția Capitalei. 

De ce au fost săltați Caranii

Liderii grupării Caranii au fost săltați chiar din clubul pe care îl dețin. 

Anchetatorii au descoperit că, începând cu luna septembrie 2020 și  până în prezent, 3 făptuitori (frați), în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați), specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență, atât pe raza municipiului București, cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin  sprijinirea unor grupări  specializate în infracțiuni informatice.

În conturile lor au fost găsiți 15 milioane de dolari, bani obținuți din exploatarea sexuală a unor tineri și accesarea ilegală a conturilor unor cetățeni americani. Banii acestora erau scoși de la bancomate din Olanda și aduși în țară cu mașinile.

Citește și: Edi și Floarea Ghiocel, condamnați în SUA. Cuplul de interlopi români a spălat 1,4 milioane $

Din investigații a reieșit că aceștia ”au atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu  grupări rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei, stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival ș.a.)”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te