De la cimitire și parcuri, la Centrul Cultural Expo Arte. Directorul ALPAB, mutat la cultură

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.08.2021 - 15:36
De la cimitire și parcuri, la Centrul Cultural Expo Arte. Directorul ALPAB, mutat la cultură/FOTO: Facebook/NicusorDan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a schimbat azi pe directorul ALPAB, Bogdan Tănase, și a preluat el însuși conducerea instituției, după ce mai multe parcuri din București au ajuns să fie sufocate de mizerie.

SHARE

Nicușor Dan i-a oferit, însă, lui Bogdan Tănase, tot o funcție de conducere, de această dată în domeniul cultural. Tănase va conduce Centrul Cultural Expo Arte, conform unei informații oferite de consilierul general Manuela Mureșan.

„Explicația mea, pentru asemenea reorientări profesionale ilogice, ar fi că, ori e ceva-n iarba de la ADP și ALPAB, ori instituțiile culturale aflate în coordonarea PMB sunt un fel de cimitir al elefanților. Cam atât despre strategia culturală a Bucureștiului 2016-2026, în anul de grație 2021”., a scris Manuela Mureșan pe pagina personală de facebook.

Citește și: Americanii, față în față cu „clonele” talibane, care poartă echipament USA, la aeroportul din Kabul

Bogdan Tănase este supranumit „baronul parcurilor” și a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. În 2015, Curtea de Conturi a constatat că în vremea conducerii sale, ALPAB a achitat sume umflate pentru servicii de fitness și jacuzzi, pe bani publici.

El a mai fost și directorul Administrației Cimitirelor în 2018.

Centrul cultural Expo Arte a fost înfiinţat printr-o hotărâre de Consiliu General din 14 iulie 2018, în vremea Gabrielei Firea, iar în prezent are un buget de aproximativ 4 milioane de lei.

Citește și: Motreanu: Salariații ce au grijă de o persoană grav bolnavă, concediu de cinci zile lucrătoare pe an

Oficial, centrul se ocupă de sprijinirea activităţii de creaţie din Municipiul Bucureşti pentru afirmarea şi dezvoltarea artelor plastice şi vizuale, facilitarea de contacte între artiştii din ţară şi străinătate, angrenarea publicului în cunoaşterea artei şi valorilor culturale din zona municipiului Bucureşti. Primaria mai are două institutii subordonate specializate în promovarea culturii – CREART si ARCUB.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.