Dăncilă și-a lăudat miniștrii la Bruxelles. NW a făcut bilanțul gafelor ei și ale altor demnitari

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.01.2019 - 15:25
Dăncilă a vorbit despre „combaterea Holocaustului” la la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că Guvernul s-a prezentat în Parlamentul European cu demnitate și profesionalism, cu toate că miniștrii nu au făcut decât gafe în timpul audierilor de la Bruxelles.

SHARE

„Încheiem o săptămână în care Guvernul României s-a prezentat la Bruxelles cu demnitate şi profesionalism. Trebuie însă să remarc cu mâhnire două aspecte. Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre, alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil!

Ca prim-ministru, am considerat că am obligaţia să spun adevărul despre ţara mea, în faţa oficialilor europeni. Am dat asigurări, în toate întâlnirile pe care le-am avut, că guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care constituie fundamentul construcţiei europene, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei justiţiei sunt în centrul preocupărilor noastre”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că a transmis „cu fermitate” oficialilor din Bruxelles că „cetăţenii români trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european”.

Viorica Dăncilă a afirmat că miniştrii cabinetului său au dat dovadă de profesionalism în privinţa prezentării priorităţilor Preşedinţiei României la Consiliul UE, în cadrul comisiilor Parlamentului European.

„În această săptămână, miniştrii noştri au prezentat în comisiile Parlamentului European priorităţile Preşedinţiei Române. Am dovedit încă o dată că avem o echipă profesionistă, care ştie ce are de făcut şi care este angajată să avanseze în toate dosarele importante pentru proiectul european.

Un punct important al vizitei la Bruxelles l-a reprezentat întâlnirea cu Comitetul Economic şi Social European. Am ţinut să fiu primul premier al unei ţări care deţine Preşedinţia rotativă şi care participă la o astfel de dezbatere, pentru a sublinia importanţa pe care o acordăm dialogului social. De asemenea, România este un partener responsabil, care şi-a îndeplinit şi va continua să îşi îndeplinească angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice”, a conchis Dăncilă.

Totuși, mai mulți miniștri au gafat în timpul audierilor, aceștia dând dovadă, mai degrabă, de lipsă de profesionalism. 

Ministrul Petre Daea și cormoranii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat miercuri în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, pentru a prezenta priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene, dar a preferat să vorbească despre cormorani. 

„Dar ce loc nu e plăcut în România! Bravo! Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo!, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo! A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!“, a spus, printre altele, Daea.

Ministrul a făcut şi o comparaţie cel puţin originală: „Înţeleg furtuna Brexit-ului, dar şi furtuna pescarului“. 

Citește și: Daea, festival în Parlamentul European: Cormoranii în România fac baie în piscine

Ministrul Muncii a încurcat foile și nu a mai înțeles ce spune

Ministrul Muncii, Marius Budăi, prezent în Parlamentul European, a încurcat foile în timp ce ţine un discurs despre priorităţile României la Consiliul UE şi a ajuns să vorbească fără noimă, sărind de la un subiect la altul.

„Dăncilul de la Ministerul Muncii a încurcat foile la Bruxelles. Nici măcar foile pe care sunt scrise discursurile nu-i mai salvează pe miniştri din a se face de râs. La audierile de la Bruxelles, ministrul muncii Marius Budăi s-a încurcat şi a ajuns să vorbească fără noimă, sărind de la un subiect la altul. Budăi ar fi trebuit să prezinte priorităţile în cele 6 luni în care ţara noastră deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a scris pe Facebook deputatul PNL Dan Vîlceanu.

Postarea lui Dan Vîlceanu este însoţită de un film cu ministrul Muncii, Marius Budăi, din Parlamentul European.

„Am speranţa că un acord va putea fi obţinut în cel mai scurt timp, astfel încât domeniul ocupării şi egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă ...reprezintă....scuzaţi-mă...afacerilor sociale..”, a afirmat Marius Budăi, în PE.

Dăncilă susține „combaterea Holocaustului”

Cea mai mare gafă a venit chiar din partea șefului Guvernului, care a spus că România va organiza un eveniment care-și propune „să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.

„În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a declarat Viorica Dăncilă, aflată la Bruxelles.

Pe lângă faptul că premierul a inventat un nou cuvânt, „negaționalism” a folosit expresia „combaterea Holocaustului” care este nepotrivită și incorectă, dat fiind faptul că Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor, implementat de Adolf Hitler.

Citește și: VIDEO: Viorica Dăncilă inventează cuvinte și sprijină „combaterea Holocaustului”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te