Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,95 %
Elena Lasconi 19,17 %
99,96 %
Marcel Ciolacu 19,15 %
George Simion 13,87 %
Click aici pentru rezultate complete

Dăncilă anunță primele schimbări în PSD, după „epoca Dragnea”. Ciolacu și Stănescu, „băieții buni”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.05.2019 - 18:10
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi, după ședințele liderilor social-democrați, că Paul Stănescu va deţine funcţia de preşedinte executiv al partidului şi că BPN se va întruni în fiecare luni, iar Comitetul Executiv va avea şedinţe lunar, în teritoriu.

SHARE

Dăncilă a mai precizat că nu a aut nicio discuţie cu Victor Ponta, liderul Pro România, și că Marcel Ciolacu va fi propus pentru conducerea Camerei Deputaţilor.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă:

"Am discutat despre modul în care vom funcţiona în cadrul partidului, astfel în cadrul Bioului Permanent Naţional am hotărât ca funcţia de preşedinte executiv să fie ocupată de Paul Stănescu, Biroul Permanent Naţional să se întrunească în fiecare luni a săptămânii, iar Comitetul Executiv Naţional, care conform statutului trebuie să se întrunească o dată la trei luni, să îl întrunim în fiecare lună, iar şedinţele să aibă loc în teritoriu. Cred că este important să avem o viaţă de partid în care să luăm hotărârile, să avem o relaţie sudată şi toate hotărârile importante pentru Partidul Social Democrat să le luăm în cadrul partidului".  

"Am discutat cu membrii PSD, cu membrii Parlamentului, fie că vorbim de Senat sau Camera Deputaţilor toţi au dat un mesaj de unitate, toţi vor ca să menţinem guvernarea, să mergem mai departe, să revenim la mesajele şi la ceea ce am promis în 2016, astfel încât să trecem peste această perioadă dificilă. Este o perioadă dificilă şi să putem să ne apropiem de cetăţeni să vorbim despre soluţiile pe care le vedem din punct de vedere economic şi social. Mulţi consideră, şi eu consider, că au fost foarte multe discuţii despre justiţie. Au fost foarte multe realizări ale guvernului, s-a realizat 73% din programul de guvernare, dar întotdeauna atenţia, întotdeauna discuţiile au fost despre justiţie şi cred că acest lucru a nemulţumit mare parte a electoratului".  

"Eu cred că trebuie să ne asumăm toţi această vină (a pierderii alegerilor - n.r.), pentru că aveam posibilitatea să ne spunem fiecare opinia, nu am făcut-o şi atunci eu cred că trebuie să ne asumăm toţi rezultatul alegerilor europarlamentare. Am spus că o să facem o analiză, astfel încât să nu mai repetăm aceste greşeli. Nu este uşor (după condamnarea lui Liviu Dragnea – n.r.). Un rezultat la europarlamentare care nu poate mulţumi Partidul Social Democrat, preşedintele partidului arestat, deci nu este o situaţie... nu spun că este o situaţie neplăcută, este o situaţie dificilă, dar, ca de fiecare dată PSD în momentele sale grele, a dat dovadă de unitate şi de puterea de a merge mai departe.   

"Nu aş vrea să lipiţi această etichetă (a corupției – n.r.) doar Partidului Social Democrat. Dacă ne uităm şi la celelalte partide, sunt destui oameni care au probleme penale, sunt destui oameni care au dosare în curs, sunt destui oameni care trebuie să dea un răspuns atunci când au o problemă cu justiţia şi acest lucru nu îl vedeţi doar la PSD. Tocmai această idee care a fost inoculată în ultima perioadă că problemele cu justiţia au fost doar la PSD a fost complet incorectă.

Eu pot să afirm cu certitudine că aceste probleme trebuie să le deconteze fiecare partid şi trebuie să le deconteze persoana care are un dosar sau are o problemă cu justiţia, nu trebuie să le decontăm toţi. Am văzut anumite etichete care s-au pus,  am văzut anumite etichete legate de corupţie, anumite etichete legate de hoţi. Nu am nicio problemă, nu am avut niciodată nicio problemă. De ce să fim judecaţi toţi? Cei care au probleme să şi le rezolve, dar eu cred că nu trebuie privit în ansamblu un partid ca şi fiind corupt sau care să aibă probleme".  

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te