Cum speriau cu arbaleta Cordunenii, Marian Box și Șpac concurenții păcănelelor Las Vegas

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 02.06.2023 - 15:21
Cum speriau cu arbaleta Cordunenii, Marian Box și Șpac sălile de păcănele concurente Foto: Facebook

Un lanț de săli de jocuri de noroc a tocmit interlopi cunoscuți, printre care Marian Box, Șpac și Cordunenii, pentru a intimida concurența. La percheziții a fost găsite mai multe arme albe, printre care și arbalete, dar și un pistol cu glonț.

SHARE

Grupul infracțional acționa la nivel național și era alcătuit din interlopi din mai multe clanuri care, prin forță, au reușit să stopeze extinderea unor săli de jocuri cu păcănele concurente. Interlopii ar fi fost angajați de cei ce controlau rețeaua de jocuri de noroc Vegas.

Gruparea ar fi fost condusă de Florin Șpac, fost luptător al clubului Dinamo și un apropiat al clanului Corduneanu, Marian Sîrbu, zis Box, fost locotenent al Cămătarilor, și frații Costel, Adrian și Bogdan Corduneanu, din Iași, care erau responsabili pentru zona Moldovei.

La cele 123 de percheziții domiciliare au fost descoperite sume totalizând peste 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal (cu încărcător și 2 cartușe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, 8 punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), precum și înscrisuri.

Citește și: Nuțu Cămătaru a arbitrat bătaia dintre Bebino și Litrașu și oamenii Prințișorului din Tărtășești

Cu privire la infracțiunile de șantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane. 

Una dintre persoanele vătămate a fost lipsită de libertate, nefiindu-i permis să părăsească zona din fața sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi dintre membrii marcanți ai grupului. Cu aceeași ocazie, acesteia i-a fost smuls din mână telefonul mobil, pe care inculpații l-au aruncat pe podea și l-au călcat în picioare.

Interlopii interveneau în forță ca să închidă sălile de jocuri de noroc concurente, să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă, să modifice fațada spațiilor destinate desfășurării activității,

să renunțe la spațiile pe care le dețineau în chirie pentru funcționarea unor săli de jocuri de noroc, să renunțe la poziția deținută la o societate concurentă și să încadreze în cadrul societății deținute de grup,

să plătească datoriile acumulate față de societățile deținute de grup, să renunțe la câștigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive, să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracțional organizat, să restituie sume de bani despre care

membrii grupului infracțional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc, să remită contravaloarea reparației aparatelor de tip ”slot-machine” avariate și să șteargă postările de pe rețelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup. 

În 2018, Florin Șpac ar fi fost recrutat de frații Mihăiță și Sorin Doroftei, proprietarii lanțului de cazinouri Las Vegas.

Șpac a adus mai mulți intrerlopi, majoritatea cunoscuți cu antecedente penale, care apoi erau angajați de frații Doroftei pe funcții fictive. În funcție de rezultatele pe care le aveau în lupta cu firmele concurente, primeau, pe lângă salarii, bonusuri importante care constau în autoturisme sau vacanțe exotice.

Atac respins de o firmă de jocuri din Constanța

În urmă cu un an, trei dintre membrii clanului și-au încercat norocul și la Constanța. Mai exact, aceștia au lansat amenințări și au încercat să-i șantajeze pe reprezentanții firmei Magnum Games Constanța, dar nu au avut succes, fiind refuzați ferm.

Contactați de către reporterii Replica de Constanța, reprezentanții societății au declarat că ,,În cursul anului trecut, aceștia au lansat amenințări și au încercat sa-i șantajeze pe reprezentanții firmei Magnum Games Constanța, dar nu au avut succes, fiind refuzați ferm”.

O avocată, de partea interlopilor

„În ceea ce privește infracțiunea de favorizare a făptuitorului s-a reținut că, un inculpat, în calitate de avocat membru al Baroului Iași, s-a prezentat la sediul I.P.J. Iași – Serviciul Investigații Criminale și, invocând calitatea de apărător ales al unei persoane, a participat la

audierea acesteia, asigurându-se că nu relatează adevărul și comunicând ulterior conținutul declarației membrilor grupului infracțional organizat, ajutându-i pe aceștia să îngreuneze și

împiedice cercetările desfășurate în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la infracțiunea de loviri sau alte violențe comise de aceștia.

În cursul zilei de astăzi a fost sesizată Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă a 30 de inculpați (28 reținuți în cauză și 2 în executarea unor pedepse privative de libertate).

Interlopii Șpac, Aticu și Box, locotenenții Cămătarilor, recuperatori și pentru o clinică privată

Foștii locotenenți ai Cămătarilor, Alex Stoica, zis Aticu, Marian Sârbu, zis Box și Florin Șpac, fost luptător la Dinamo, au fost ridicați de polițiști în urma descinderilor la 17 adrese din București, Ilfov și Prahova. Împreună cu aceștia au mai fost săltați încă 13 membri ai bandei de recuperatori. 

Citește și: FOTO La 23 de ani, fiul lui Borcea nu are bacul, conduce o mașină de 100 mii € și joacă la pariuri

Cei trei au constituit un grup infracțional organizat  ai cărui membri erau specializați în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverși agenți economici, până la valoarea de 500.000 de euro, prin violențe și amenințări.

Citește și: Cine sunt interlopii și funcționarii care au traficat 45 de locuințe sociale pentru șmecheri

Marian Sârbu, poreclit Box, este cunoscut în rândul interlopilor ca fiind unul dintre cei mai temuți bodyguarzi ai lui Nuțu Cămătaru.

Citește și: Cum a înființat interlopul Țâță „Academia Infractorilor” și cum au jefuit studenții firme celebre

Procurorii DIICOT  au descoperit că interlopii ar fi acționat inclusiv la comanda reprezentanților unei cunoscute clinici private din București.

Recuperatorii ar fi obligat mai mulți oameni de afaceri să achite unele creanțe, dar ar fi intervenit și pentru intimidarea conducerii unui institut de cercetare din Capitală, care intrase în conflict cu reprezentanții clinicii Romgermed.

Box, Aticu și Șpac și-ar fi pus pe picioare o adevărată companie de pază, care funcționa clandestin și care furniza, la negru, bodyguarzi pentru mai multe cluburi.

Marian Sârbu zis Box Foto: Facebook

Scandalul de la IPROCHIM

Potrivit unor martori, vineri, 14 martie, în jurul orei 12.00, mai mulți bărbați, conduși de Marian Sărbu zis Box, au descins în curtea institutului de inginerie chimică IPROCHIM,  situat peste drum de Spitalul Militar București. Aceștia i-ar fi spus paznicului „să nu se bage” și „să-și vadă de treaba lui”, pentru că ei „au închiriat spitalul și parcarea”.

Potrivit unor surse din cadrul IPROHIM, ar fi vorba despre clinica privată Romgermed, patronată de controversatul om de afaceri Dorian Schwartz, care funcționează într-un corp de clădire închiriat direct de la conducerea instituției de stat.

Sursele citate au precizat că, ani la rând, cu toate că nu era mai mult decât un simplu chiriaș, omul de afaceri ar fi început să folosească parcarea din curtea institutului ca și cum ar fi fost al lui, în sensul în care ar fi transformat-o în parcare cu plată și ar fi încasat câte 6 lei pe oră de la pacienții Spitalului Militar, care nu aveau unde să-și lase mașinile.

În anul 2019, noua conducere a IPROCHIM ar fi decis să închidă, cu un gard, accesul, dinspre stradă, în parcarea respectivă. Atunci, oamenii omului de afaceri ar fi adus o echipă de muncitori care să dărâme gardul respectiv, însă aceștia nu au reușit decât să-l avarieze. Ca urmare, a fost atunci depusă o plângere penală, pentru infracțiunea de distrugere, la Secția 20.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te