Cum a vrut Sorina Pintea să confiște donațiile pentru spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer

DE Mircea Marian | Actualizat: 29.10.2019 - 21:13
Carmen Uscatu (stânga) și Oana Gheorghiu pe șantierul spitalului pe care-l construiesc în pofida permanentelor piedici puse de guvernul PSD Foto: Facebook

Una din fondatoarele Asociației „Dăruiește Viața“, Carmen Uscatu, povestește într-un interviu pentru site-ul Universul cum a amenințat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, proiectul spitalului și a susținut că donațiile de 26 de milioane de euro ar trebui preluate de stat.

SHARE

„Întâlnirea a avut loc vinerea trecută și doamna ministru a venit la această întâlnire să ne spună că noi ar fi trebuit să dăm acești bani la bugetul de stat și să fie organizate licitații publice“, a relatat Carmen Uscatu, potrivit Universul.

Ea arată că organizația „Dăruiește Viața” a organizat licitații pentru fiecare achiziție, deși nu era obligată.

„Noi am organizat licitații pentru fiecare contract încheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalațiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect (...)

Noi am organizat licitații în plic închis, plicuri trimise către casa de avocatură, deschise plicurile în prezența unui avocat, ofertele fiind analizate de către o comisie întocmită din principalii noștri sponsori, care și-au trimis persoane specializate pe domeniul pentru care facem licitația“, a relatat fondatoarea organizației „Dăruiește Viața”.

Citește și Firea, criticată dur pentru un mesaj jignitor despre spitalul pentru copii ridicat doar din donații

Carmen Uscatu a povestit și cum i-ar fi transmis ministrul Sorina Pintea că ceea ce fac este ilegal: „Dumneaei ne-a acuzat pe noi în întâlnirea pe care am avut-o vinerea trecută că este ilegal ce facem noi, că fondurile pe care le-am strâns sunt fonduri care ar fi trebuit să meargă la bugetul de stat și asta este absolut periculos. Donațiile, da. Și că ar fi trebuit supuse legii licitațiilor publice, lucruri de genul ăsta“. 

Organizația „Dăruiește Viața” a strâns, din donații private, circa 26 de milioane de euro pentru construirea unui spital destinta copiilor bolnavi de cancer. Au donat pentru acest poriect nu mai puțin de 260.000 de persoane fizice și 1700 de persoane juridice. Trupa Metallica a donat 250.000 de euro. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.