Cum a fost prins după 9 ani ucigașul care a sugrumat o femeie ca să-i ia indemnizaţia de handicap

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.12.2021 - 18:00
Foto: INQUAM Photos/ Cornel Putan

O femeie în vârstă de 89 de ani, imobilizată la pat, a fost ucisă în ianuarie 2013. Criminalul a lovit-o cu sălbăticie provocându-i mai multe fracturi și a sugrumat-o, apoi i-a furat indemnizația de handicap și a dispărut. Până acum.

SHARE

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 20 decembrie 2021 trimiterea în judecată a lui Dănuț Petre, în vârstă de 40 de ani, din comuna Breaza, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu, fapte săvârşite sub incidenţa dispoziţiilor vechiului Cod Penal.

Citește și: Interlopul care l-a lăsat fără două degete pe Bebino, l-a supărat, din închisoare, pe Romi Neguș

Potrivit procurorilor, în noaptea de 18 ianuarie 2013, pe fondul consumului de alcool, Dănuţ Petre este cel care a pătruns fără drept in locuinţa unei bătrâne de 89 de ani, imobilizată la pat din cauza unor afecţiuni din perioada copilăriei. Acesta i-a aplicat victimei mai multe lovituri în zona feţei şi braţelor, cauzându-i mai multe fracturi, pentru ca apoi să-i fure banii pe care-i încasase cu titlu de indemnizaţie de handicap şi pensie de agricultor. 

Citește și: Ciprian și Grațian Pian, frații lui Emi Pian, condamnați după ce au împușcat un bărbat la un botez

”După sustragerea sumei de 500 lei, a sugrumat victima prin comprimarea gâtului cu palmele, cauzându-i decesul”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Cercetările au fost declanşate la data de 19 ianuarie 2013, cu 9 ani în urmă, când organele de poliţie au fost sesizate că femeia în vârstă de 89 de ani a fost găsită decedată la locuinţa sa din comuna Breaza, judeţul Buzău, prezentând urme de violenţă, necropsia efectuată stabilind că decesul s-a produs urmare unei agresiuni.

Citește și: Una pe zi de la Putin: Lumea va fi transformată în cenușă radioactivă din cauza Ucrainei

La data respectivă, cercetările efectuate nu au condus la identificarea autorului faptei, însă ele au fost continuate până în prezent.

Citește și: Vali Nebunu, după arestarea lui Mircea Nebunu în Italia, către Bebino: În trei secunde te scurtăm

S-a scăpat la nervi față de un coleg de arest

Ucigaşul bătrânei din Breaza a fost identificat în urma unei informaţii primite de la un alt infractor aflat în arestul Poliţiei.

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

Dănuţ Petre se afla de o lună după gratii, în urma unei tâlhării, iar în timpul unui scandal a pomenit, la nervi, despre ”moartea de om” pe care el a făcut-o cu ceva vreme în urmă.  De aici, demersul anchetatorilor a intrat în linie dreaptă, mai ales că Dănuţ Petre figura încă de la începutul anchetei printre cei şapte suspecţi, conform Adevărul. 

În baza probatoriului administrat, la data de 20 decembrie 2021 s-a dispus trimiterea in judecată a inculpatului pentru săvârşirea celor 3 infracţiuni, solicitându-se instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, propunere ce a fost admisă.

 
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.