Una pe zi de la Putin: Lumea va fi transformată în cenușă radioactivă din cauza Ucrainei

DE Adina Mutăr | Actualizat: 23.12.2021 - 11:42
Putin: „Lumea va fi transformată în cenușă radioactivă din cauza Ucrainei”/foto: getty

Vladimir Putin a pregătit Rusia pentru război împotriva Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt al președintelui rus, avertizând NATO să se retragă sau „toată lumea va fi transformată în cenușă radioactivă”.

SHARE

Dmitri Kiseliov, un mogul mass-media cunoscut drept purtătorul de cuvânt al lui Putin, a avertizat că „agresiunea condusă de SUA ar putea duce la un război nuclear”.

Citește și: Cu ce se apără România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16

Acesta a specificat că dacă NATO nu se retrage, „toată lumea va fi transformată în cenușă radioactivă”.

Președintele rus a discutat cu șefi militari și miniștrii ai apărării avertizându-i că Moscova va lua „măsuri militare” ca răspuns la tensiunile cu Occidentul, în timp ce comasează trupe în și în jurul Ucrainei, potrivit The Mirror.

Citește și: CJUE: Deciziile CCR privind completurile de 5 și completurile specializate se opun dreptului european

Putin a vorbit despre „încercarea Occidentului de a întări Ucraina cu arme și pregătire militară”.

„În cazul în care linia clar agresivă a colegilor noștri occidentali continuă, vom lua măsuri tehnico-militare adecvate și vom reacționa dur la acțiunile neprietenoase. Și, vreau să subliniez, avem tot dreptul să facem acest lucru, avem tot dreptul să facem acțiuni menite să asigure securitatea și suveranitatea Rusiei”, a precizat președintele rus, amintind că, anul trecut, sute de parașutiști britanici au sosit în Ucraina, nu departe de granița cu Rusia.

Avioane de luptă britanice au participat la patrule deasupra statelor baltice, avertizând asupra incursiunilor aeriene rusești, precum și în largul Scoției.

Citește și

Armata SUA spune că a creat vaccin eficient împotriva tuturor variantelor COVID, inclusiv Omicron

Vladimir Putin, avertisment pentru SUA. Rusia este gata să să înceapă ofensiva militară în Ucraina

 

Se așteaptă ca aproximativ 175.000 de militari ruși să fie comasați în apropierea granițelor Ucrainei până în ianuarie, iar separatiștii proruși atacă trupele ucrainene zilnic, potrivit The Mirror.

În prima linie în Donbas, Ucraina, trupele rusești s-au adunat în sprijinul separatiștilor proruși din regiunea Donețk și Lugansk.

Reporterii The Mirror au vizitat recent tranșeele din Ucraina, unde mii de trupe locale sunt pregătite pentru un atac rusesc.

Marea Britanie este considerată cel mai apropiat aliat european al Ucrainei în NATO, chiar dacă fostul membru al blocului sovietic nu este în NATO, iar Marea Britanie nu va trimite oficial trupe în Ucraina.

În mod neoficial, scrie The Mirror , forțele speciale britanice ar putea acționa ca și consilieri militari în Ucraina, alături de forțele de operațiuni speciale americane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.