Criminalul care a ucis-o cu 15 lovituri de cuțit pe bunica soției fotbalistului Ghionea vrea afară

DE Adrian Costin | Actualizat: 29.08.2022 - 19:38
Ali Asan Aurel vrea în libertate la 12 ani după ce a comis una dintre cele mai odioase crime din România Foto: Libertatea

Ali Asan Aurel împreună cu fiul lui de 13 ani a intrat în casa bunicii Roxanei Ghionea, soția fotbalistului Sorin Ghionea, , ştiind că bătrâna nu vede bine şi astfel ar putea s-o jefuiască foarte uşor. Supărat că a găsit doar doi lei, a bătut-o și apoi a înjunghiat-o de 15 ori.

SHARE

Ali Asan Aurel, în iunie 2010, a intrat în casa bunicii Roxanei Ghionea, nevasta fotbalistului Sorin Ghionea, împreună cu fiul lui de 13 ani, ştiind că bătrâna nu vede bine şi astfel ar putea s-o jefuiască foarte uşor.

Supărat că nu găsise în casă decât doi lei, Ali Asan Aurel a luat-o la bătaie pe Ecaterina Gioroc, a violat-o, apoi a înjunghiat-o, femeia decedând pe loc. Victima fusese înjunghiată de 15 ori, iar criminalul lăsase arma crimei pe covor, chiar sub mâna moartei. La 15 metri distanţă de casă, criminaliştii au făcut o descoperire crucială. Ei au găsit o cârpă mânjită de sânge, aruncată într-o parcelă cu lucernă.

Citește și:Turiști canadieni speriați de un mesaj Ro-Alert: au crezut că Rusia a invadat România

Inculpatul a fost găsit cu ajutorul unui câine de urmă, care, după ce a luat urma cârpei folosite de ucigaș, i-a condus direct la casa lui lui Aurel Ali Asan.

Citește și: VIDEO Scăderea Dunării scoate la suprafață cetatea Noviodunum, locul flotei romane Classis Moesica

Criminalul, în vârstă de 37 de ani la data comiterii crimei, din Ianca, Brăila, a recunoscut în faţa poliţiştilor că a omorât-o pe bunica Roxanei Ghionea, soţia fostului căpitan al Stelei.
 

Criminalul se vrea liber după 12 din cei 21 de ani de pedeapsă

Aurel Ali Asan a fost condamnat în anul 2014 la 21 de ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav.

Pe 5 aprilie 2022 acesta a depus cerere de eliberare condiționată, la Tribunalul Tulcea, cerere refuzată prin sentința din 8 aprilie 2022. Bărbatul a depus apel la sentință, care se va judeca pe 15 noiembrie 2022. 

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au au reținut că, pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiţionate, condamnatul trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, respectiv 5936 zile. De la data de 10.06.2010 până la 06.04.2022 condamnatul a executat 4817 zile, arest preventiv 0 zile + 498 zile considerate executate suplimentar ca măsură compensatorie conform Legii nr. 169/2017, la care se adaugă ca executate ca urmare a muncii prestate 0 zile, totalizând 5315 zile, conform replicaonline.ro .

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.