CpF, nemulțumită de prezența la vot, acuză o „boicotare generalizată” din partea partidelor

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 07.10.2018 - 21:52
Președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, și purtătoarea de cuvânt a CpF, Ana-Corina Săcrieru, acuză un boicot general. Foto: Inquam Photos -Adriana Neagoe

Coaliția pentru Familie acuză o “dezinformare fără precedent” și un boicot din partea partidelor politice, care nu au mobilizat oamenii să voteze la referendum. Totodată, Comitetul de inițiativă critică “maniera neprofesionistă” în care a fost organizat referendumul.

SHARE

Coaliția face un apel la încetarea “boicotului politic generalizat la nivelul întregii țări, pentru că este îndreptat împotriva creștinilor”. 

Acuzațiile Coaliției pentru Familie vin în contextul in care Biroul Electoral Central a anunțat, pentru duminică, la ora 13.00, o prezență la urne de 11,37 la sută, la nivel întregii țări. 

Citește și: FOTO Afișe cu „homosexualii care iau copiii” oamenilor, prin toată țara, înaintea referendumului CpF

Amintim că, duminică, și patriarhul Daniel, a făcut apel la credincioși sa meargă sa voteze. Tot duminica, au apărut înregistrări cu un preot din Neamț care și-a amenințat enoriașii că nu îi mai împărtășește, dacă nu votează “Da” la referendum.  


In timpul campaniei pentru referendum, au apărut afișe cu dezinformări, ale susținătorilor inițiativei, in care oamenilor li se spunea ca le vor fi luați copiii de către homosexuali, dacă nu merg la vot. 

Panoul din Timișoara cu un fake news care a apărut, apoi, și pe pliante in care oamenii erau îndemnați sa meargă la referendum. Foto: Facebook

Citeste și: Referendum: Tentative de fraudă, furturi ale buletinelor și îndemnuri ilegale la vot

“Semnalăm evidența dovedită a faptului că ne aflăm în fața unui boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat în Parlament legea de revizuire a Constituției României, ce face obiectul prezentului Referendum. Pentru toți cei care au afirmat în mod fals, într-o campanie de dezinformare fără precedent de la Revoluția din 1989, că acest Referendum este al Partidului Social Democrat și al liderului său, Liviu Dragnea, devine acum evidentă, prin boicotul realizat la nivelul întregii țări de către PSD, falsitatea acestor afirmații. Acesta este dovedit și prin maniera superficială și neprofesionistă în care Referendumul a fost organizat, astfel încât nici măcar date elementare privitoare la obiectul referendumului nu au fost comunicate publicului românesc.

Trebuie să înțelegem că ne aflăm în situația în care toate îndemnurile la vot ale bisericilor și cultelor creștine din România sunt boicotate de partidele politice, în ciuda declarațiilor oficiale ale liderilor politici ale acestora. Campania masivă de dezinformare a întregului corp electoral român este dusă și astăzi, prin vectori politici, administrativi și mediatici, aflați sub influența partidelor politice. Atragem atenția partidelor politice că cetățenii români sunt primii care au înțeles acest boicot politic, transmițându-ne efectele sale din fiecare județ din țară, fiind evidentă pentru toată lumea falsitatea declarațiilor publice ale liderilor în raport cu modul în care partidele au acționat în realitate. Facem un ultim apel să înceteze imediat acest boicot politic generalizat la nivelul întregii țări, pentru că el este îndreptat direct și în primul rând împotriva creștinilor din România”, susține Comitetul de inițiativă. 

Românii cu drept de vot pot merge, până duminică seară, la ora 21.00, să voteze dacă sunt de acord cu modificarea definiției căsătoriei in Constituție, pentru a fi scris ca familia se întemeiază prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Inițiativa aparține Coaliției pentru Familie, un grup de organizații religioase, și a fost susținută de PSD și majoritatea cultelor religioase. 

Refrendumul nu este valid dacă nu se prezintă la urne cel puţin 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele de vot. Adică cel puţin 5. 685.517 de cetăţeni trebuie să meargă la vot. Dacă 25% - 4.737.930 din voturi sunt valabile, referendumul poate fi validat.

Citește dosarul “Familia care ne dezbină”

Lupta Coaliției pentru Familie cu definiția căsătoriei

Minori și persoane decedate au semnat pentru susținerea inițiativei Coaliției pentru Familie

Cristi Danileț: „Juridic, referendumul este inutil“

Biserica Ortodoxă: Referendumul nu schimbă cu nimic noțiunea de familie

Politicienii și „familia tradițională“

Vladimir Tismăneanu: „PSD îmbrățișează fantasmele pseudo-salvaționiste“

Cristian Diaconescu: Diaconescu: „Dreptul familiei, un domeniu în care UE nu poate legifera“

Teodor Baconschi: Referendumul, războiul cultural dintre „progresiști“ și „conservatori“

Papahagi: „Doar din căsătoria unui bărbat cu o femeie se naște o familie în care pot apărea copiii“

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

Referendumul, un apel la frică: „Neomul care vine să ne fure copiii“

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te