VIDEO Copil agresat într-un centru de plasament din Voluntari: control al ANDPDCA şi plângere penală

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.01.2021 - 08:54
Foto: fanatik.ro

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) precizează că a demarat un control în legătură cu înregistrarea video dintr-un centru de plasament din Voluntari apărută în mediul online şi a înaintat o plângere penală.

SHARE

"Urmare a apariţiei în spaţiul online a unei înregistrări realizate într-un centru de plasament din Voluntari, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii face următoarele precizări: ANDPDCA s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mediul online şi a trimis de urgenţă o echipă a Corpului de Control pentru a verifica situaţia exactă. Imaginile nu au fost înregistrate astăzi, incidentul este consemnat în raportul de tură în data de 20 decembrie, fără menţiuni legate de intervenţia angajaţilor. În paralel, conducerea ANDPDCA a înaintat, prin Serviciul Juridic, o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov cu privire la faptele semnalate de înregistrarea video", se arată într-un comunicat al autorităţii.

Potrivit sursei citate, la solicitarea ANDPDCA, conducerea DGASPC Ilfov face propria verificare şi a demarat cercetarea disciplinară cu privire la angajaţii implicaţi.

"Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii", adaugă ANDPDCA.

Un băiat de la un centru de plasament din Voluntari a fost lovit de paznic pentru că sărea pe salteaua din dormitor, iar educatoarea l-a amenințat cu „salvarea”, amenințare folosită pentru  a-i speria pe copii că vor fi duși într-un  spital psihiatric.

Mădălina Turza, șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, a postat pe contul său de Facebook imagini  cu incidentul din orfelinat și a anunțat că a trimis o echipă de control la respectivul centru de plasament din Voluntari.

Turza a precizat că nici paznicul, nici educatoarea care l-a amenințat pe copil nu vor putea rămâne în domeniul asistenței sociale. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.