Contrabandişti de ţigări, somați cu focuri de armă la graniţa cu Rep. Moldova. Au reușit să fugă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.04.2021 - 10:08
Contrabandişti de ţigări, somați cu focuri de armă la graniţa cu Rep. Moldova. / Foto: agerpres.ro

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă în timpul unei acţiuni de prindere a unor contrabandişti de ţigări la graniţa cu Republica Moldova, pe raza localităţii Santa Mare.

SHARE

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani a anunțat că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, împreună cu cei de la STPF Botoşani, au observat, cu ajutorul aparatului de termoviziune, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism.

Contrabadiștii de țigări au fugit în Republica Moldova, traversând Prutul cu o barcă

La vederea poliţiştilor de frontieră, contrabandiştii au traversat Prutul cu o barcă fugind în Republica Moldova, arată sursa citată.

"La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele şi autoturismul, trei dintre acestea reuşind să treacă în Republica Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere. Deoarece cei în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale", a afirmat Răcnea.

Citește și:

Colonei contrabandişti, oameni de 100 euro/minut. Scenariu de film cu mafioţi la Iaşi

 

2.000 de pachete de ţigări, confiscate

În coletele abandonate au fost descoperite 2.000 de pachete de ţigări, în valoare de 19.796 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţiştii de frontieră. De asemenea, aceştia au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul folosit pentru contrabandă, cu o valoare estimată la aproximativ 7.500 de lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Citește și:

Dosarele X: contrabandist de țigări achitat pentru că are un fiu procuror și o fiică judecătoare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.