Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au menținut decizia pronunțată de către ÎCCJ pentru prima dată în mai 2017. Fostul ministru a declarat atunci că se simte „total nedreptățit” și va lupta să își demonstreze nevinovăția, deoarece dosarul lui are la bază doar declarațiile „unui individ cu multe dosare penale și numeroase denunțuri la activ, Tiberiu Urdăreanu – un instrument al procurorilor de câțiva ani buni”.
Constantin Niță i-a cerut lui Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat între Primăria Iași și firma acestuia. În 21 iulie 2013, Niță a primit 30.000 euro de la Urdăreanu, în timp ce era într-un restaurant, iar restul banilor ar fi ajuns la acesta în tranșe lunare de 5.000 euro + TVA, pentru un contract fictiv de consultanță, serviciile facturate nefiind niciodată prestate de firmă.
La ultimul termen al dosarului, procurorul DNA a cerut majorarea pedepsei de la patru la cinci ani. „Pedeapsa de la fond de 4 ani de închisoare nu reflectă sancţiunea corespunzătoare, inculpatul săvârşind fapta ca demnitar parlamentar şi ministru, ceea ce determină agravarea răspunderii penale. Cerem 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă” a spus procurorul DNA.