Conspirația QAnon: Trump se luptă cu pedofilii din Guvern care se închină Satanei. Ratatul cu coarne

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.01.2021 - 15:39
Jake Angeli, alias QAnon Shaman Foto: skynews

Un bărbat la bustul gol, pictat pe față cu steagul SUA, cu niște coarne mari și-o blană pe cap a fost apariția cea mai șocantă atunci când susținătorii lui Trump au năvălit în clădirea Capitoliului. Însă bazele teoriei conspiraționiste QAnon au fost puse în 2017.

SHARE

Jacob Anthony Chansley, alias Jake Angeli, bărbatul în vârstă de 32 de ani din Arizona autointitulat “QAnon Shaman” a fost arestat fiind acuzat că a pătruns ilegal în Capitoliu, prin violenţă, şi a avut un comportament inadecvat.

Daily Mail a dezvăluit că Jake Angeli este un actor ratat care locuiește împreună cu mama sa în vârstă de 56 de ani, din anul 2019, atunci când a fost dat afară din apartamentul său pentru că nu-și plătise chiria.

Citește și

EXCLUSIV Cătălin Botezatu, urmărit de un investigator privat din Anglia pentru o țeapă de milioane

El a fost prezent la multe manifestații pro Trump, și este cunoscut ca un promotor fervent al conspirațiilor QAnon.

În mare, QAnon este o teorie a conspirației care susține, nici mai mult, nici mai puțin,  că președintele Trump duce un război secret împotriva pedofililor din guvern, afaceri și mass media, pedofili care se închină lui Satana.

Adepții QAnon au speculat că această luptă va duce la ziua în care vor fi arestați și executați oameni proeminenți, cum ar fi fosta candidată la președinție, Hillary Clinton.

Citește și

Adina Alberts, razna: Doctorii, forțați să se vaccineze. Streinu Cercel refuză a doua doză

Aceasta este povestea de bază, însă există foarte multe alte ramificații astfel încât lista totală a revendicărilor QAnon este enormă - și adesea contradictorie, relatează BBC. 

De unde a început totul? În octombrie 2017, un utilizator anonim a pus o serie de postări pe platforma 4chan. Utilizatorul s-a conectat folosind numele de „Q” și a susținut că are un nivel de acces de securitate din SUA cunoscut sub numele de „autorizare Q”.    

Sloganul QAnon Foto: BBC

Numărul adepților a crescut în pandemie

Măsurătorile de trafic ale principalelor rețele sociale cum ar fi Facebook, Twitter, Reddit și YouTube, arată că numărul adepților QAnon a crescut în timpul pandemiei coronavirusului.

Marile rețele de socializare și-au înăsprit regulile în ceea ce privește conținutul QAnon și au eliminat sute de conturi și videoclipuri care susțin Q.

Citește și

Interlopul Sarafu, judecat: „Ia salută-le pe domnițele astea cu furtun". Urmărire cu ouă și tort

Teorii cel puțin bizare

Dar rețelele de socializare și sondajele de opinie indică faptul că există sute de mii, dacă nu chiar milioane, de oameni care cred în cel puțin una dintre bizarele teorii ale conspirației promovate de QAnon.

De exemplu, primele teorii Q s-au concentrat asupra anchetei efectuate de procurorul special Robert Mueller.

Susținătorii QAnon au susținut că ancheta procurorului special Robet Mueller cu privire la cazul implicării Rusiei în campania electorală din 2016 a fost, în realitate, doar o acoperire elaborată pentru o investigație asupra pedofililor. Când totul s-a încheiat fără nicio astfel de dezvăluire, atenția teoreticienilor conspirației s-a mutat în altă direcție fără nico explicație.

Twitter spune că a luat măsuri împotriva QAnon din cauza potențialului de „vătămare offline”.

În  2018, un bărbat înarmat a blocat un pod peste barajul Hoover. Ulterior, Matthew Wright a pledat vinovat de o acuzație de terorism.

De altfel, mai mulți adepți QAnon au fost arestați după ce au făcut amenințări sau au trecut la fapte în realitate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te