Compania Consolidări Clădiri a PMB a taxat triplu PMB pentru o lucrare

DE Miruna Moldoveanu | 12.03.2021 - 15:56
Compania Consolidări Clădiri a PMB taxează triplu Primăria Capitalei/FOTO: HotNews

În 2018, Primăria Capitalei a început să consolideze o clădire monument istoric de pe strada Franceză 30, lăsată de ani buni în paragină, de reabilitarea clădirii s-a ocupat Compania Consolidări a PMB, scrie HotNews.

SHARE

De reabilitarea clădirii s-a ocupat Compania Municipală consolidări, iar de la 6,8 milioane cât costa inițial consolidarea s-a ajuns la 18,6 milioane lei, de 3 ori mai mult, și lucrarea încă nu este gata.

Citește și: Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

Pentru consolidarea clădirii de pe strada Franceză nr. 30, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a încheiat cu Compania Municipală Consolidări un contract în februarie 2018 pentru ”Consolidarea imobilului de locuințe din strada Franceză 30”. Valoarea acestuia era de circa 6,7 milioane lei, iar termenul de execuție 24 de luni. Contractul a fost majorat prin 4 acte adiționale, iar valoarea sa a crescut cu aproape 50%.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 16 mai 2018, iar în mai 2020, printr-un alt act adițional durata de execuție a crescut de la 24 la 30 de luni.

Compania Consolidări Clădiri a PMB a crescut prețul de trei ori

În mai 2020, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a încheiat un nou contract cu Compania Municipală Consolidări în valoare de 8,5 milioane lei pentru ”Lucrări necesare finalizării obiectivului de investiții ”Consolidare imobil de pe strada Franceză nr. 30””. Durata contractului era inițial de 3 luni apoi a fost majorată la 9 luni, printr-un act adițional încheiat în iulie 2020. Pentru acest contract ordinul de începere a fost dat pe 11 iunie 2020 și s-au făcut plăți de 4,8 milioane lei.

Citește și: Opt asemănări între Meghan Markle și Prințesa Diana, mama prințului Harry

Și lucrările nu sunt finalizate, acestea fiind la 90%, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Actualul director, Edmond Niculușcă, a declarat că imobilul mai trebuie racordat la gaze și până nu se fac aceste lucrări, nu poate fi făcută recepția finală.

Contractul inițial era de șase milioane de lei

”Pentru Franceză 30 am avut un contract inițial de 6 milioane de lei adiționat de 5 ori, ajuns la suma de 10 milioane de lei și un alt contract de 8 milioane de lei, atribuit fără licitație tot Companiei Municipale Consolidări pentru “finalizarea lucrărilor de consolidare”, a explicat Edmond Niculușcă, potrivit HotNews.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te