Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, dar Planul final nu este public în țara noastră

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.09.2021 - 21:29
Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, dar Planul final nu este public în țara noastră/FOTO: Facebook/Guvernul României

Prezentă luni la București, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a spus, într-o conferință de presă, că CE sprijină Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul final al PNRR, însă, nu există încă, oficial, în sistemul electronic al CE și nici pe site-ul MIPE.

SHARE

Comisia Europeană a aprobat, luni, evaluarea pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, anunţă Reprezentanţa CE la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, această finanţare va sprijini implementarea măsurilor esenţiale în materie de investiţii şi reforme, cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi va contribui în mod crucial la ieşirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

"Comisia a evaluat planul României pe baza criteriilor stabilite în Regulamentul privind MRR, analizând, în special, dacă investiţiile şi reformele cuprinse în plan sprijină tranziţia verde şi cea digitală, contribuie la soluţionarea eficace a provocărilor identificate în cadrul semestrului european şi consolidează potenţialul de creştere, crearea de locuri de muncă şi rezilienţa economică şi socială a României", precizează sursa citată.

În principiu, Consiliul are la dispoziţie patru săptămâni pentru a adopta propunerea Comisiei.

Aprobarea planului de către Consiliu ar permite plata a 3,6 miliarde de euro, sub formă de prefinanţare, şi anume 13% din suma totală alocată României.

Comisia Europeană a prezentat aprobarea PNRR și pe propriul site și a trimis spre site-ul MIPE pentru versiunea completă a Planului. Pe site-ul ministerului, însă, se prezintă versiunea din mai a PNRR.

Lipsa versiunii finale publice a PNRR este fără precedent în UE.

Citește și:Cîțu transmite neoficial că PNRR se încarcă luni în sistemul electronic al Comisiei Europene

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.