Clotilde Armand anunță că a plătit sortatorii, iar aceștia preiau gunoiul din sectorul 1

DE Edi Neagu | Actualizat: 17.06.2021 - 04:46
Sortatorii au acceptat să preia gunoiul. FOTO: Pexels.com

Primarul sectorului 1 a scris pe Facebook că a reușit să deschidă porțile sortatorilor de gunoi și să îi plătească direct. Clotilde Armand a precizat că a notificat Romprest să reia serviciul public de salubrizare.

SHARE

Primarul Clotilde Armand a declarat că Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă miercuri dimineaţă "porţile sortatorilor" şi să-i plătească direct, iar gunoiul a început să fie ridicat.

"Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest), iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi", a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Ea a menţionat că Primăria Sectorului 1 a notificat miercuri Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Coordonatorul tehnic al PNRR a plecat în concediu, în ciuda interdicției puse de premier

Potrivit lui Clotilde Armand, operatorul de salubritate nu şi-a plătit sortatorii.

"Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Şi au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluţii. Şi am găsit", a adăugat Clotilde Armand.

Răspunsul Romprest

La rândul său, Romprest a informat marţi pe site-ul său de reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare Rom Waste Solutions SA.

CITEȘTE ȘI: Oana Roman, marcată de copilărie: Tata (Petre Roman) mă bătea cu cureaua, mă închidea în debara

"Având în vedere că în seara zilei de 15.06.2021 am fost informaţi privind reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, Romprest va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deşeurilor pe raza administrativă a Sectorului 1. Romprest va mobiliza toată flota operaţională pentru a colecta deşeurile adunate în depozite necontrolate. Adresăm un apel la înţelegere şi colaborare către populaţie şi către Poliţia Locală pentru a sprijini operatorul în demersul său de a asigura serviciul în regim de normalitate în aria delegată", preciza Romprest.

Anterior, în cursul zilei de marţi, directorul operaţional al Romprest, Sorin Velicu, a declarat, la întrevederea factorilor implicaţi în domeniul salubrităţii în Sectorul 1, care a avut loc la propunerea preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, că operatorul de salubritate nu a întrerupt colectarea deşeurilor, numai că nu are unde să le predea, notează Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.