Oana Roman, marcată de copilărie: Tata (Petre Roman) mă bătea cu cureaua, mă închidea în debara

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.06.2021 - 10:30
Oana Roman nu a uitat nici acum, la vârsta de 45 de ani, pedepsele pe care le primea de la tatăl ei în copilărie. / Foto: playtech.ro

Oana Roman nu a uitat nici acum, la vârsta de 45 de ani, pedepsele pe care le primea de la tatăl ei în copilărie. Aceasta a povestit recent că Petre Roman o bătea cu cureaua și au existat momente când a închis-o în debara.

SHARE

Fostul premier Petre Roman a fost, se pare, adeptul unei educații spartane și copilăria de care a avut parte fiica lui cea mică, Oana, s-a lăsat cu traume pentru aceasta. 

Citește și: VIDEO Ce drone militare vrea MApN să facă în România. Au fost în Irak și Afganistan

„Tata mă bătea cu cureaua. Odată țin minte că m-a închis în debara ca să mă pedepsească și m-a lăsat acolo singură, în întuneric, mai multe ore. Atunci a fost rău pentru ca am rămas cu traume, m-am speriat și plângeam foarte tare. De atunci mi-e frică de spații închise”, a mărturisit Oana Roman, potrivit viva.ro.

Citește și: Ați purta pantofi „de firmă” închiriați, cum a făcut-o soția premierul britanic la Summit-ul G7?

De palma lui tata mi-aduc aminte și astăzi, vedeam stele verzi și îmi ţiuia timpanul

„Se pare că eu am fost un copil mai năstrușnic. Dacă întârziam o jumătate de oră faţă de ora la care trebuia să fiu acasă, mi-o luam. Am luat o palmă, am luat și mai multe. Cred că la el era un mod de a-și controla panica, să nu pățesc eu ceva. Aceste întâmplări au avut loc până pe la vârsta de 10 ani.

Citește și: VIDEO Interlopul Rechinu, transferat la închisoarea de maximă siguranță din care a evadat El Chapo

De palma lui tata mi-aduc aminte și astăzi. Când mi-o dădea, vedeam stele verzi și îmi ţiuia timpanul.

Probabil nici el nu își dădea seama că dă atât de tare sau că lucrurile astea mi-au rămas întipărite. E mult spus că am fost un copil abuzat. Dar pentru mine aceste lucruri au rămas. El a fost destul de dur cu mine, tot timpul”, a mai povestit Oana Roman, potrivit viva.ro

Citește și: Pepe a scăpat de „stafia” lui Pastramă: la nici 4 luni de la divorț, s-a afișat cu o brunetă sexy

Depresie la 13 ani

La numai 13 ani, Oana a fost lipsită de prezența părinților, prea ocupați atunci cu treburile țării. Așa a ajuns într-o depresie profundă, copil fiind. Doar prezența unui câine îi mai alina suferința provocată de absența familiei.

„Mulți ani am crezut că nu am dreptul să-i reproșez pentru că totul a fost pentru un scop mai presus de noi, dar în adâncul sufletului meu tot timpul i-am reproșat că a pus pe primul plan țara și nu pe mine, așa cum o făcuse până în acel moment. Eu, dintr-o prioritate, am devenit cantitate neglijabilă.

Nu s-a mai schimbat niciodată nimic. El nu s-a mai concentrat la nimic altceva din acel moment decât la politică. La un moment dat nu am mai putut, iar mama m-a găsit urlând la propriu. Le-am spus că dacă nu fac ceva o să mă piardă.

M-a afectat, pentru că m-a aruncat într-o depresie profundă, acută și gravă, de niște proporții greu de imaginat. La 13 ani jumătate nu înțelegi ce trebuie să faci cu o depresie acută. Greu am înțeles. Eu îmi doream să se termine, să ne întoarcem înapoi, să se întâmple ca și cum nu ar fi fost”, a mai spus Oana Roman, relatează viva.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te