Clienții protectori ai Fermei Dacilor: Șefii ISU și polițiștii sindicaliști din Prahova, șeful ANPC

DE Adrian Costin | Actualizat: 27.12.2023 - 17:39
Pensiunea Ferma Dacilor fost mistuită de flăcări Foto: profimediaimages.ro

Ferma Dacilor a beneficiat de protecția autorităților, de-a lungul timpului, întrucât șefii ISU Prahova, polițiștii sindicaliști și chiar șeful Protecției Consumatorilor erau clienți fideli. În cazul șefilor de la ISU, DNA a deschis un dosar pentru că aceștia nici nu plăteau.

SHARE

Pensiunea Ferma Dacilor a fost protejată de-a lungul timpului de autorități tocmai pentru că cei care ar fi trebuit să o controleze erau clienți fideli, iar despre unii se știe că nici nu plăteau.

Chiar dacă în trecut au mai fost constatate anumite nereguli, acestea nu au avut niciodată urmări, iar pensiunea a funcționat chiar dacă nu avea nici autorizația de securitate la incendiu.

Șeful Protecției Consumatorilor, prieten cu patronul de pe vremea când acesta era interlop

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, făcea reclamă acestei pensiuni, certându-i pe "idiocrați și hateri" și spunând că este prieten cu patronul de peste 31 de ani. Adică din perioada în care Cornel Dinicu, patronul asumat al Fermei Dacilor, era un interlop cunoscut în București.

Citește și: Șeful Protecției Consumatorilor lăuda Ferma Dacilor în toamnă: Sunt prieten cu proprietarul

Șefii ISU Prahova au mâncat gratis la Ferma Dacilor. Dosar DNA închis după 3 zile

Mai mulți șefi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au mâncat la „Ferma Dacilor”. A fost vorba de o masă de protocol pe care aceștia nu au plătit-o în august 2019.

DNA a deschis un dosar în acest caz susținând că patronul pensiunii ar fi oferit în august 2019, cu titlu de foloase necuvenite, contravaloarea consumaţiei pentru masa de protocol a ISU Prahova, conform Mediafax.

Citește și: Șef ISU a mâncat gratis la Ferma Dacilor, fără să vadă nereguli. Are 5 case și face bani din chirii

Potrivit procurorilor, cu o lună înainte, în iulie 2019, ISU Prahova ar fi făcut un control la pensiunea Ferma Dacilor. O lună mai târziu, patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu le oferea o masă.

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, un interlop implicat în "Portbagajul". 1 kg de aur și 500.000 $, furați

Dosarul Serviciului pentru militari al DNA a fost deschis pe 20 august 2020. Era o investigație şi iniţial viza faptele posibil comise de către prim adjunctul ISU Prahova, col. Dumitru Elisei-Tiberiu şi alţi patru inspectori de prevenire tot ai ISU Prahova: cpt. Savu Lulian-Mihai, slt. Vasile Alexandri-Valentin, plt. adj. Ghergeh Neculai-Laurentiu şi cpt. Chelba Cristina. 

Dosarul avea să fie clasat 3 ani mai târziu, cu o celeritate de invidiat.

Clasarea descrie potenţiale fapte de abuz în serviciu comise de ofiţeri ai ISU Prahova la momentul controalelor efectuate pe linia securităţii la incendiu.

Polițiștii sindicaliști din Prahova aveau o reducere de 20%

Sindicatul Național al Polițiștilor Prahova avea contract cu Ferma Dacilor. 

Membrii Sindicatului Național al Polițiștilor Prahova aveau o reducere de 20% la Ferma Dacilor în baza unui contract.

"Noi nu avem competențe ca Sindicat să vericăm dacă este autorizat sa nu, dar pe viitor vom avea o discuție cu toți președinții de birouri teritoriale astfel încât să nu ne mai confruntăm cu astfel de situații. Polițiștii din regiune nu aveau cum să știe la Sindicat de autorizație.

Sunt încheiate contracte cu foarte multe unități de cazare. Am fost și eu acolo, o singură dată. A fost ok. Raportul calitate-preț a fost foarte bun. Eu am fost în trecut, acum discutăm în alte coordonate”, a declarat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, pentru Euronews.

Tragedia de la Ferma Dacilor

Focul a izbucnit cu puțin înainte de ora 6 dimineața. Toată lumea dormea, iar fumul a fost foarte dens. Clădirea, construită în mare parte din lemn, a ars ca o torță. Cei aflați înăuntru nu au avut nicio șansă. 

Persoanele dispărute în incendiu:

Copil – 12 ani

Copil – 12 ani

Copil - 16 ani

Femeie – 20 de ani

Bărbat – 22 de ani

Bărbat – 21 de ani

Bărbat – 22 de ani

Bărbat – 48 de ani


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te