Șef ISU a mâncat gratis la Ferma Dacilor, fără să vadă nereguli. Are 5 case și face bani din chirii

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.12.2023 - 18:13
Șef ISU a mâncat gratis la Ferma Dacilor și nu a văzut nereguli: 5 case, 2 terenuri, bani din chirii - Foto: ISU

Un șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a mâncat la „Ferma Dacilor” ca să închidă ochii la nereguli, potrivit procurorilor care au instrumentat cazul. Acesta deține 5 case, 2 terenuri, făcea bani din chirii. Între timp, s-a pensionat

SHARE

Mai mulți șefi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au mâncat la „Ferma Dacilor”. A fost vorba de o masă de protocol pe care aceștia nu au plătit-o în august 2019.

Șef ISU a mâncat gratis la Ferma Dacilor și nu a văzut nereguli: 5 case, 2 terenuri, bani din chirii

DNA a deschis un dosar în acest caz susținând că patronul pensiunii ar fi oferit în august 2019, cu titlu de foloase necuvenite, contravaloarea consumaţiei pentru masa de protocol a ISU Prahova, informază Mediafax.

Potrivit procurorilor, cu o lună înainte, în iulie 2019, ISU Prahova ar fi făcut un control la pensiunea Ferma Dacilor. O lună mai târziu, patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu le oferea o masă.

Citește și: Șeful Protecției Consumatorilor lăuda Ferma Dacilor în toamnă: Sunt prieten cu proprietarul

Dosarul Serviciului pentru militari al DNA a fost deschis pe 20 august 2020. Era o investigație şi iniţial viza faptele posibil comise de către prim adjunctul ISU Prahova, col. DUMITRU ELISEI-TIBERIU şi alţi patru inspectori de prevenire tot ai ISU Prahova: cpt. SAVU LULIAN-MIHAI, slt. VASILE ALEXANDRO-VALENTIN, plt. adj. GHERGHE NECULAI-LAURENTIU şi cpt. CHELBA CRISTINA. 

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, un interlop implicat în "Portbagajul". 1 kg de aur și 500.000 $, furați

Dosarul avea să fie clasat 3 ani mai târziu.

Clasarea descrie potenţiale fapte de abuz în serviciu comise de ofiţeri ai ISU Prahova la momentul controalelor efectuate pe linia securităţii la incendiu.

Duminică dimineața, pensiunea a ars și, atunci, s-a aflat că nu are autorizație la incendiu. Ca să înțelegeți lăcomia șefilor ISU prezentăm declarația de avere a lui Dumitru Elisei-Tiberiu, adjunctul ISU Prahova care, între timp, s-a pensionat. El a fost la masa oferită gratuit de șeful de la pensiunea „Ferma Dacilor”.

Dumitru-Elisei Tiberiu avea bani să plătească o masă oriunde în România, fiind foarte bogat, așa cum se vede din declarația de avere de mai jos. El are 3 terenuri și nu mai puțin de 3 case și 2 apartamente. Interesant este că, deși are 5 case, din care 4 cumpărate și una construită, avea credite la valori foarte mici.

Mai avea 20.000 $ în bancă și făcea bani din chirii. Șeful ISU avea salariul la secret, lucru posibil printr-o decizie politică a PSD care permite acest lucru și militarilor, și polițiștilor.

Deși era extrem de bogat, fostul șef al ISU s-a lăcomit la câteva platouri cu mâncare și niște băutură pe care nu le-a plătit, la Ferma dacilor.

Cinci ani mai târziu de la această pomană, mai mulți oameni au murit într-un incendiu devastator chiar la „Ferma Dacilor”.

Profit de 1.000.000 euro

Pensiunea „Ferma Dacilor” a făcut un profit uriaș pentru o pensiune. În 2022, profitul a fost de 2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 5,4 milioane de lei.

Proporția s-a păstrat și în anul 2021, atunci când la o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, s-a făcut un profit de 1,6 milioane de lei. În 2020, profitul a fost de 1,2 milioane de lei, la o cifră de afaceri de puțin sub 3 milioane de lei.

Citește și: 1.000.000 € profit din Ferma Dacilor. Autorizația de incendiu era 1.000 €, dar patronii s-au zgârcit

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te