Cîţu: Studiul de fezabilitate pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani-Siret, până la finalul anului

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.05.2021 - 15:21
Cîţu: studiul de fezabilitate pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani-Siret, până la finalul anului / gov.ro

Premierul Florin Cîţu a anunţat, după întâlnirea de vineri cu reprezentanţii industriei HORECA în judeţul Suceava, că studiul de fezabilitate pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani - Siret va fi gata până la finalul acestui an.

SHARE

El a mai spus că vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici care să transforme din drum expres Paşcani-Siret în autostradă, pentru o perioadă, artată news.ro.

Citește și: GRAFIC Situația vaccinării anti-COVID pe județe: Capitala conduce, dar cu un procent mic - 33,8%

 
„Foarte bună întâlnirea cu industria HORECA. Mi-am făcut acum un obicei să merg prin ţară, pentru că e o industrie care a suferit anul trecut şi vreau să îi încurajez pe oameni că urmează o perioadă mai bună. Sunt sigur că o să avem un sezon mai bun pentru turism în anul acesta. Un slogan pe care îl voi duce mai departe cu – Hai în Bucovina - şi îi invit pe români să vină aici. Avem şi veşti bune pentru cei care vor veni în viitor pentru am avut înainte o întâlnire de lucru foarte bun. Avem varianta finală pentru autostrada 7, porţiunea Paşcani-Siret. Partea a doua, le-am cerut şi consultanţilor, până la finalul anului vom avea şi studii de fezabilitate pentru această porţiune. Se va trece de la drum expres pentru o perioadă pentru Paşcani-Siret şi finanţarea prin fonduri europene pentru a merge pe această porţiune. Întâi prin PNRR şi apoi prin fonduri europene.

Cîţu: studiul de fezabilitate pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani-Siret, până la finalul anului

Vom avea şi indicatorii tehnico-economici care să transforme drumul expres în autostrada. Proiectul de la Siret a început anul trecut, când eram ministru de Finanţe, şi îl continuăm”, a afirmat Florin Cîţu, după întâlnirea vineri cu reprezentanţii industriei HORECA în judeţul Suceava.

Citește și: București: STB vrea să crească prețul biletului de autobuz la 3 lei

Întrebat când va fi finalizată A7, prim-ministrul a răspuns: „Până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede. Vă spun că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.