Ciolacu a identificat personajele care vor să controleze 2.000.000.000 € din „păcănele”. „Ne caută”

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.10.2023 - 18:01
Ciolacu a identificat personajele care vor să controleze 2.000.000.000 € din „păcănele” - Foto: Pexels / Darya Sannykova

Premierul Ciolacu a identificat două persoane care ar pune presiune pe el pentru ca piața jocurilor de noroc să fie „strâmb” reglementată. Este vorba de Odeta Nestor și Sorin Constainescu de care Newsweek a scris.

SHARE

Premierul Ciolacu a vorbit de Odeta Nestor și de Sorin Constantinescu ca fiind cele două persoane ce pun presiune pe el pentru a nu reglementa corect piața jocurilor de noroc evaluată la 2 miliarde euro.

„Cred că pachetul privind sistemul de funcționare a jocurilor de noroc, cred că acolo am deranjat cel mai mult șmecheria. 

Este unul Sorin, una Odete, tot ne caută prin interpuși și nu știu cum să ajungă la noi să nu cumva să facem ordine și serverele acestor jocuri de noroc să fie în instituția Jocurile de Noroc și nu în alte țări sau în offshore-uri. Sunt interese majore în jurul unui Guvern. S-a dus perioada schimbării sistemului fiscal în Parlament după anumite interese”, a declarat Ciolacu.

Newsweek România a scris că Odeta Nestor este o fostă contabilă implicată în numeroase controverse din piața jocurilor de noroc. Nestor a plecat din instituție de cinci ani, dar a trecut în barca celor care câștigă bani de pe urma jocurilor de noroc. Oferă consultanță companiilor de profil.

Citește și: Piața jocurilor de noroc de 2.000.000.000 € supravegheată de un fost polițist agresiv, urmărit penal

Newsweek a scris: Corpul de Control al Ministerului Finanțelor Publice a găsit zeci de nereguli pe piața jocurilor de noroc, în urma unui control de mai bine de un an de zile. Astfel, o piață anuală de două miliarde de euro a ajuns o junglă în care câțiva inițiați fac regulile.

Cine e Odeta Nestor

Câteva firme de apartament, aflate în cercul de influență al fostei șefe a ONJN, Odeta Nestor, devenită consultant, și a prietenului ei, Tudor Simota, șeful controlului din ONJN, au găsit un subterfugiu prin care să fenteze legea.

Ca să devii un organism de evaluare a conformității e nevoie de investiții de milioane de euro în acreditări, personal extrem de calificat și standarde ISO specifice pieței jocurilor de noroc.

Trei firme și-au luat standarde ISO – 17020 și 17025 – dar pentru alte domenii decât pentru cel al jocurilor de noroc.

De exemplu, unele dintre cele care operează pe piața românească au standard ISO în cazane sub presiune.

Și astfel au reușit să controleze, în ultimii șapte ani, o parte consistentă a aparatelor din piața jocurilor de noroc, cu o valoare anuală de două miliarde de euro, producând pagube pe care nimeni nu va reuși să le calculeze exact.

Citește și: Neregulile grave de pe piața jocurilor de noroc dezvăluite de Newsweek, confirmate de Finanțe

Sorin Constantinescu, denumit în presă „regele jocurilor de noroc” este fondatorul Gaming Consulting, liderul pieței române de consultanță în domeniul jocurilor de noroc. El a venit cu numeroase povești picante despre cum s-au ruinat unii jucători de noroc.

Cine e Constantinescu

Newsweek România scria că Sorin Constantinescu și Cristinela Odeta Nestor, fosta șefă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, sunt asociați.

Firma lui Constantinescu și a Odetei Nestor oferă consultanță firmelor din industria jocurilor de noroc. Odeta Nestor a fost promovată în funcție de fostul premier Victor Ponta.

Citește și: EXCLUSIV Guvernul, consiliat onorific de fostul șef al Asociației Cazinourilor din România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te