Cine sunt medicii care luau șpagă de la bolnavii de cancer? Cum au fost prinși?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.08.2024 - 11:14
Cine sunt medicii care luau șpagă de la bolnavii de cancer - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Cine sunt medicii care luau șpagă de la bolnavii de cancer - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Șase medici și o asistentă au fost plasați sunt cercetați pentru corupție, la Timișoara. Luau șpagă de la bolnavii de cancer sau de la rudele acestora. Sunt medici cunoscuți la care oamenii fpceau tot posibilul să ajungă pentru a fi consultați. Unul a fost prins în flagrant.

SHARE

O secție întreagă de Chirurgie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a fost ”închisă” de procurori și ofițeri anticorupție. Șase medici și o asistentă de acolo sunt cercetați pentru că ar fi luat șpagă de la pacienți. 

Este vorba despre bolnavi de cancer care credeau că dacă dau bani sau alimente vor fi salvați. Conform unor surse judiciare, pe lângă plicuri cu bani, medicii primeau miere sau chiar bulion de la cei în suferință. 

Miercuri, ofiţerii DGA au descins la Spitalul Clinic Municipal unde l-au ridicat şi pe chirurgul Laurenţiu Drăghici chiar din cabinet la finalul unei proceduri pe care o făcea unei paciente.

Cine sunt medicii care luau șpagă de la bolnavii de cancer? Plicuri cu bani și borcane cu miere

Ofiţerii Decţiei Generale Anticorupţie de la Arad și Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au ridicat zeci de mii de lei şi zeci de mii de euro de la locuințele medicilor și asistentei de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara - Clinica de Chirurgie Generală 2 – Oncologie. 

 Medicii sunt monitorizați din luna aprilie a acestui an. 

Citește și: Medici plătiți cu 5.000 €/lună, acuzați că luau șpăgi de câteva sute de lei de la bolnavii de cancer

Conform unor surse judiciare, unul dintre cei cercetați este medicul Octavian Constantin Neagoe. Acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 15.04.2022 – 19.07.2024, a primit diferite sume de bani de la 10 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Al doilea inculpat este doctorul Laurențiu Drăghici, prins în flagrant miercuri.  În perioada 19.04.2022 – 23.07.2024, acesta a primit diferite sume de bani de la 9 pacienți (sau aparținători ai acestora). 

Al treilea medic cercetat de procurori și DGA este dr. Codruța Miclăuș Miclăuș.  În perioada 23.05.2022 – 16.07.2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a primit diferite sume de bani de la 9 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, 

Față de al patrulea suspect, dr. Adrian Cărăbineanu, s-a reținut că acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 17.04.2024 – 18.06.2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 6 pacienți (sau aparținători ai acestora).

Al cincilea suspect, dr. Marius Preda , din aceeași secție, în perioada 15.04.2024 – 23.07.2024, a primit diferite sume de bani de la 4 pacienți (sau aparținători ai acestora).

Citește și: Medici săltați pentru corupție. Au cerut bani de la bolnavii de cancer

Al șaselea medic, doctorița carmen Rădulescu, ar fi luat șpagă în data  29.05.2024, de la aparținătorul unei paciente. Este vorba despre un plic care conținea suma de 100 lei.

Asistenta Mihaela Niste este al șaptelea cadru medical cercetat în acest dosar. Aceasta, în perioada 19.07.2022 – 16.07.2024, a primit diferite sume de bani de la 6 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Pentru probarea activitătii infracționale, în data de 28.08.2024, ofițerii DGA - Arad, împreună cu procurorul de caz au organizat o acțiune de flagrant, unul dintre medici fiind depistat în timp ce a primit suma de 1000 Euro și 1200 lei de la o pacientă, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu aceste atribuții.

Cei 7 au fost plasați sub control judiciar. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te