CGMB a adoptat proiecte de expropriere pentru construirea a două pasaje rutiere și trei artere

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.11.2021 - 18:59
CGMB a adoptat proiecte de expropriere pentru construirea a două pasaje rutiere și trei artere. / Foto: hotnews.ro

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat proiecte de expropriere pentru construirea a două pasaje rutiere, fiind prevăzute peste 2 milioane de lei fără TVA.

SHARE

Consilierii municipali au fost de acord cu declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul celor două pasaje rutiere.

Este vorba despre pasajul rutier suprateran aflat la intersecţia Str. Turnu Măgurele - Bd. Metalurgiei - Bd. Alexandru Obregia, suma alocată pentru despăgubiri fiind de 945.000 de lei fără TVA şi cel de la intersecţia dintre Străzile Sergent Ion Iriceanu şi Turnu Măgurele - 1.360.917 de lei.

Citește și: AFM suspendă programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic

"Consilierii USR au cerut documentele tehnice existente pentru aceste proiecte, (...) nu am primit nimic în scris, încât să avem timp să studiem. Totodată, am văzut adresa Direcţiei Patrimoniu transmisă în data de 17 iunie 2021 către Primăria Sectorului 4, în care se concluzionează următoarele: cu privire la dreptul de administrare al arterelor afectate de cele două proiecte de investiţii ale Consiliului Local al Sectorului 4 precizăm că Bulevardul Metalurgiei este în administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti, în baza HCGMB nr 254/2008, cu modificările şi completările ulterioare, deci Consiliul Local Sector 4 nu are în administrare această arteră de circulaţie. Bulevardul Alexandru Obregia şi Strada Sergent Ion Iriceanu au fost transmise în administrarea Consiliului Local Sector 4 în scopul amenajării şi reamenajării de parcări. (...) Grupul USR nu va vota pentru la proiectele ce fac referire la aceste pasaje", a declarat consilierul Valentin Necula.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, l-a contrazis pe Necula. "Şoseaua Turnu Măgurele, pe care Sectorul 4 o are în administrare şi pe care se construieşte acest pasaj, este în administrarea Sectorului 4, cu menţiunea că e dată pentru a fi lărgită. Or, acest pasaj nu face altceva decât să îndeplinească exact obiectul delegării pe care Sectorul 4 avut-o din partea CGMB. Mai mult decât atât, acest pasaj, cât şi celălalt propus fac parte din inelul median al Capitalei", a explicat Băluţă.

Citește și: Probleme cu gunoiul, în Capitală. Dan: Dacă Eco Sud nu prestează la 24 €/tonă, ducem la alte gropi

Totodată, CGMB a fost de acord cu declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată în vederea construirii a trei noi artere. Este vorba despre Strada Drumul Roţii, Strada Viscolului şi Drumul Osiei, iar sumele pentru despăgubiri se ridică la 1.702.897 lei fără TVA, 1.698.516 de lei fără TVA, respectiv 7.328.125 de lei fără TVA.

De asemenea, consilierii municipali au aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Valea Largă", suma estimată pentru despăgubiri fiind estimată la circa 34 de milioane de lei fără TVA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te