Cetățeni britanici, prinși la cerșit într-un oraș mare din România. Au fost atrași de reclamă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.11.2023 - 16:17
Cetățeni britanici, prinși la cerșit într-un oraș mare din România Foto: pixabay.com - rol ilustrativ

Mai mulți cetățeni străini, printre care și britanici, au fost prinși de polițiștii locali cerșind într-un oraș din România. Ei au spus că au fost atrași de reclama făcută orașului

SHARE

Dezvoltarea unor orașe din vestul României au atras mulți turiști, dar și persoane care au crezut că se vor îmbogăți rapid prin cerșetorie. Doi britanici, dar și alți cetățeni străini au fost prinși apelând la mila publicului într-un astfel de oraș.

Au fost sancționați doar cu avertisment.

Cetățeni britanici, prinși la cerșit într-un oraș mare din România. Au fost atrași de reclamă

Poliţia Locală Oradea se confruntă cu un val de cerşetori veniţi în oraș nu doar din ţară, ci şi din străinătate. Un bărbat din Marea Britanie a fost ridicat la sfârşitul lunii octombrie din centrul oraşului, unde apela la mila publică.

Domiciliat în New Castle, britanicul în vârstă de 57 de ani le-a spus poliţiştilor locali că a venit la Oradea atras de faima oraşului.

"Prins în timp ce cerşea, cetăţeanul din Marea Britanie le-a spus poliţiştilor locali că umblă prin lume, că a aflat întâmplător de Oradea ca despre un oraş în dezvoltare şi a venit aici să îşi facă bani să poată pleca mai departe", a declarat, luni, pentru Bihoreanul directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Potrivit acestuia, cetăţeanul străin a refuzat Azilul de noapte, unde ar fi putut beneficia de cazare, un duş şi o masă caldă.

"Bărbatul a spus că are cazare asigurată în Oradea, nu doarme pe străzi şi că se va descurca", a spus Milian.

Fiind la prima abatere, cerşetorul străin a fost sancţionat cu avertisment. 

Britanicul făcea jonglerii pentru a atrage mila publicului Foto: ebihoreanul.ro

Citește și: Fuga liderului clanului Duduianu, Anaser: din UK în Mexic, apoi, ajutat de o călăuză, în SUA

Acesta este cel de-al doilea caz din ultima lună în care poliţiştii locali au de-a face cu un cerşetor din Marea Britanie.

La începutul lunii octombrie aceştia au fost solicitaţi să intervină la capătul de linie de la podul CFR, unde un alt bărbat apela la mila publică.

"Bărbatul, tot din Marea Britanie, era în stare de ebrietate și ieșise la cerşit. Acesta a fost reclamat la Poliţia Locală pentru că, beat fiind, tot intra pe linia de tramvai şi împiedica circulaţia garniturilor", a mai precizat Milian.

Chestionat de poliţiştii locali, omul a recunoscut că trăieşte din mila publică, fapt pentru care a fost, la rândul său, sancţionat cu avertisment. Și acesta a refuzat să fie găzduit la Azilul de noapte şi a plecat spre gară, de unde a şi părăsit Oradea.

Cei mai mulți vin din Republica Moldova

Potrivit directorului Poliţiei Locale, Samuel Milian, în ultima perioadă, numărul cerşetorilor din ţară şi străinătate care vin în Oradea este în creștere.

Citește și: Tânăr cerșetor „bolnav”, „vindecat” miraculos de polițiști. Cum s-a petrecut totul

"După cum singuri povestesc, cerșetorii sunt atrași la Oradea de reclama făcută oraşului. Sunt convinşi că orădenii o duc mai bine și că îşi vor face bani mai uşor", a povestit Milian.

Dintre cerşetorii din afara ţării, cei mai mulţi vin din Republica Moldova. "În ultima perioadă am avut 15 astfel de cazuri. Vin şi apelează la mila publică în parcările de supermarketuri sau în alte zone aglomerate", a spus directorul.

Odată prinşi în fapt, cerşetorii sunt identificaţi şi daţi pe mâna Poliţiei Naţionale. Cerşetorii străini aflați la prima abatere sunt sancţionaţi doar cu avertisment şi îndrumaţi să părăsească oraşul.

Citește și: Primăria Arad s-a lăudat pe Facebook că a confiscat banii unui cerșetor. A primit un val de critici

În medie, polițiștii locali primesc zilnic undeva la 30 de sesizări de la orădeni cu privire la cerșetorii care apelează la mila publică pe raza orașului.

Peste 90% provin din alte localități și și-au făcut din cerșetorie un mod de viață.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te