CET în revizie după alegeri, nu în vară: Sute de blocuri din București nu au apă caldă în parametri

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.10.2020 - 09:59
Foto: solarico.eu

Sute de blocuri din Sectoarele 1 și 6 din Capitală nu au apă caldă în parametri de câteva săptămâni. Administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu, a declarat pentru Hotnews.ro că revizia la CET Grivița trebuia făcută în august, când era cald afară, nu după alegeri.

SHARE

Alexandru Burghiu, directorul Termoenergetica, furnizorul de apă caldă și căldură din București, a explicat că ”avem probleme pe zona Sectoarelor 1 și 6, pentru că CET Grivița a intrat în revizie pe data de 28 sau 29 septembrie și lipsa unui CET generează probleme.

Problemele se vor rezolva săptămâna viitoare, luni-marți, când CET-ul va fi repus în funcțiune. Este același lucru care s-a întâmplat în primăvară, când a fost defect. Lumea crede că poți să bagi apă caldă dintr-un singur punct și să alimentezi tot Bucureștiul, dar nu se poate, în anumite zone ajunge rece”.

De asemenea, directorul Termoenergetica acuză presiunea scăzută furnizată de ELCEN.

Contactat de Hotnews.ro, însă, administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu, a spus că ”ELCEN nu are nicio problemă. Este oprit CET Grivița al Consiliului Local Sector 1, care a intrat în revizie. De ce nu au făcut revizia în august? Noi suntem pe regim de vară, ceea ce însemnă două CET-uri. Dacă este cazul să furnizăm căldură, atunci intrăm cu toate cele 4 CET-uri.

Dacă la momentul de față pornim 4 CET-uri, trebuie să intre presiunea în calorifere, că altfel debitul este prea mare și sar țevile. Tehnic nu este posibil. Este adevărat, și noi lucrăm și ne pregătim toate CET-urile de iarnă fiindcă nu s-a putut în perioada septembrie, fiindcă ei nu au vrut să miște nimic, că este campanie, că influențăm alegerile, sunt niște lucrări pe ultimele zile.

Dar comanda Termoenergetica este onorată de ELCEN în parametri, adică CET SUD și CET Vest livrează presiune și temperatură în parametri. Planul meu de revizii este semnat și aprobat de anul trecut, când nu se știa de pandemie și când se știa că alegerile vor fi în iunie, nu în septembrie.”

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.