VIDEO Cei mai buni 100 de români de pretutindeni, premiați la Alba Iulia

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.10.2018 - 18:39

Summitul RePatriot Summit: Noi facem România mai bună! are loc la Alba Iulia, în perioada 4-7 octombrie.

SHARE

Repatriot a premiat, la Alba Iulia, în cadrul summitului „Noi facem România mai bună”, pe cei mai buni 100 de români de pretutindeni, oameni care au reușit dincolo de granițele țării, care și-au învins destinul și au devenit cei mai buni în domenii precum antreprenoriat, sport, medicină, afaceri sau, de exemplu, în păstorirea, ca preoți, a celor care au transformat străinătatea în noua lor casă. 

„Este sentimentul de împlinire cel mai mare când sute de oameni vin la Alba Iulia și vin la chemarea noastră”, a fost mesajul lui Marius Bostan, fondator al Repatriot, în deschiderea summitului „Noi facem România mai bună”.

La eveniment a participat și Sandra Pralong, consilier prezidențial și unul dintre cei mai activi susținători ai diasporei românești. „Am venit să vă aduc salutul președintelui Klaus Iohannis, care a găzduit prima ediție a acestui summit la Cotroceni, din convingerea profundă că măcar a încercat să schimbe paradigma prin care statul se raportează la diaspora și din convingerea profundă că dumneavoastră aveți ceva extraordinar de valoros de adus României, care puteți aduce aici expertiza și experiența pe care le-ați dobândit în străinătate”, a precizat Sandra Pralong. 

Aceasta a salutat interesul pe care românii din străinătate sunt interesați de România, pentru a face această țară una mai bună. „Lucrul cel mai de preț pe care-l aduceți înapoi în țară este standardul de excelență pe care-l aveți, fie că sunteți români care ați performat în țară, sau că ați performat în străinătate. Aceste standarde de excelență sunt ceea ce ne lipsește în acest moment în țară. Vă invit să fiți exigent cu noi, reprezentanții statului, cu noi, cei care am rămas în România, și cu noi, colegii voștri”, a cerut Sandra Pralong. 

Senatorul Viorel Badea, unul dintre politicienii care a cunoscut cele mai multe comunități de români din lume, a salutat summitul „Noi facem România mai bună” de la Alba Iulia. „Noi, ca oameni politici, trebuie să creem un cadru în care să vă puteți dezvolta, după care să vă lăsăm în pace. Repatriot este cele mai mari și mai importante programe adresate românilor de pretutindeni”, a afirmat Viorel Badea, senator pentru diaspora românească.



Românii de pretutindeni, prin talentul, îndemânarea și inteligența, lor au câștigat respectul lumii în țările de adopție în care profesează și au obținut succese remarcabile în multe domenii, a explicat Marius Bostan inițiativa de ai premia pe cei 100 de români. „De peste 100 de ani vedem cum românii migrează în toate colțurile lumii, căutând să-și împlinească destinul și să-și pună în valoare puterea de muncă și de inovație moștenită de la străbuni. Noi, cei rămași, i-am văzut învățând, muncind și reușind în noile lor patrii și îi privim cu admirație și respect pentru reușita și aprecierea câștigată.

RePatriot, fidel misiunii sale de a atrage românii plecați mai aproape de România, își propune să aplaude și să onoreze pe români exemplari cu putere de inspirație care ne fac cinste în comunitățile de peste hotare.

„Top 100 Români de pretutindeni” este o inițiativă specială, lansată de echipa RePatriot cu ocazia Centenarului, care își propune să identifice și să celebreze 100 de români care au excelat în 10 domenii cheie.  Ne dorim ca aceștia să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României, să inspire românii de Acasă și pe cei care trăiesc peste hotare. Ne dorim ca acest mic pas să-l continuăm an de an și astfel să ne cunoaștem valorile oriunde s-ar afla”, a arătat Marius Bostan.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te