Ce a pățit un șofer care a vrut să dea 10.000 € poliției? Avea 3,40g/l alcool pur în sânge. Urma să meargă la închisoare. A fost condamnat într-un final și nu mai are voie să conducă timp de 2 ani. Dar va mai trebui să facă ceva.
Bărbatul a recunoscut faptele.
Ce a pățit un șofer care a vrut să dea 10.000 € poliției? Avea 3,40g/l alcool pur în sânge
”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu un inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare
de mită și conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe fiind aplicată o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare, care urmează să fie suspendată sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.
Citește și: Care este alcoolemia care poate băga un șofer la închisoare. Valoarea la care se face dosar penal
Totodată, s-a dispus interzicerea exercitării dreptului de a conduce orice categorie de vehicule pentru care legea impune obligativitatea deţinerii permisului de conducere pe o durată de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la o instituţie publică”, a transmis Direcția Generală Anticorupție.
În timp spre spital, șoferul promitea mii de euro polițiștilor
S-a întâmplat în vara acestui an. Mai exact pe 12.08.2024. Doi agenți din cadrul Brigăzii Autostrăzi – Biroul Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Alba despre faptul că, în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu, au depistat în trafic, pe raza județului Alba, un conducător auto aflat sub influența băuturilor
alcoolice, 3,40g/l alcool pur în sânge, iar în timp ce efectuau activități de constatare, respectiv l-au condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, acesta le-a promis, în mod repetat sumele de 1.000 de euro, 2.000 de euro și în final 10.000 de euro pentru a nu-i întocmi dosar penal.
Citește și: Ce mai consumă românii, în afară de alcool, și se urcă la volan: cocaină, ketamină sau amfetamine
Activitățile au fost înregistrate cu aparatul body worn camera din dotarea lucrătorilor de poliție.
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ofițerii de poliție ai SJA Alba au efectuat activități de constatare a infracțiunii de dare de mită, fiind consemnate denunțuri celor doi lucrători de poliție, iar activitățile de cercetare au fost continuate în baza delegărilor dispuse de unitatea de parchet pentru documentarea întregii activități infracționale.
Citește și: Ai băut o bere și vrei să conduci? Un polițist a testat ce alcoolemie afișează etilotestul
Precizăm că întocmirea acordului de recunoaştere a vinovăţiei este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţa competentă, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a mai transmis DGA.