Scandalosul caz al fetei ucise la Caracal. Poliția dă vina pe STS. Care au fost greșelile Poliției?

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.07.2019 - 09:23
George Dincă este principalul suspect în cazul dispariției și omorârii celor două adolescente. Sursa foto: Realitatea Oltului

Suspectul de 57 de ani în cazul fetelor dispărute la Caracal a fost dus la audieri, după ce într-un butoi în imobilul în care stătea au fost găsite rămășițe umane și bijuterii.

SHARE

Fata de 15 ani a dispărut miercuri, după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie, iar joi a sunat la 112 să spună că este ținută captivă într-o casă de lângă o hală dezafectată, dând indicii asupra locului în care se află.

Casa bărbatului suspectat de crimă este împrejmuită cu ziduri din cărămidă şi ciment şi în grădină ar avea săpate gropi umplute cu apă. Bărbatul ar fi avut în curte mai mulţi câini, iar în ultimul apel telefonic, fata de 15 ani ar fi spus că e într-o curte cu mulţi câini.

Casa suspectului Foto: Captura Antena 3
 

„Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service", ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliției, potrivit Hotnews.

Dar Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care administrează sistemului apelului de urgență, a furnizat o arie de localizare a apelului telefonic în Munții Apuseni, a susținut vineri Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

„A fost un apel de la fata dispărută pe 24 iulie, ieri, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo și nu au găsit nimic.

Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau. Așa au ajuns în zona locației respective și au văzut o mașină care fusese de câteva ori pe imagini. La șase dimineața au făcut perchezițiile și au găsit într-un butoi mai multe rămășițe umane cu niște inele, bijuterii. Rămășițele vor fi expertizate", a declarat Georgian Drăgan, potrivit Digi24.

Din primele date, bijuteriile ar coincide cu cele pe care le purta fata dispărută miercuri. Bărbatul, de 57 ani, este mecanic auto și locuia la marginea Caracalului.

Polițiștii verifică dacă acest caz are legătură și cu o altă dispariție înregistrată în Olt, în aceeași zonă. Potrivit presei locale, în aprilie, o fată din Craiova a mers la Caracal pentru a lua bani de la mama ei, iar de atunci nu a mai fost găsită.

Luiza Melencu, de 19 ani și Alexandra Măceșanu, din Dobrosloveni, în vârstă de 15 ani, sunt cele două adolescente dispărute.

 

Cele mai importante precizări făcute de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție, Georgian Drăgan:

- În data de 25, colegii mei din IPJ Olt au fost sesizați de părinții unei fete, în vârstă de 15 ani, că aceasta a dispărut în data de 24 de la domiciliu și n-a mai revenit, în zona municipiului Caracal.

- În cauză, au fost efectuate trei percheziții, în cadrul unui dosar întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, în mod ilegal.

- În această dimineață, în urma unei percheziții la locuința unui bărbat de 57 de ani, mecanicul auto, au fost identificate mai multe rămășițe ce par a avea origine umană. (...)

- La fața locului, se află un medic de la medicină legală.

- Rămășițele vor fi transportate la Serviciul de Medicină Legală, unde vor fi efectuate expertize pentru a se stabili dacă au sau nu origine umană.

- În cursul acestei zile, cei de la Medicină Legală vor da un rezultat.

- Bărbatul de 57 de ani e în custodia poliției și este audiat chiar în acest moment.

Fragmente de oase găsite de oamenii legii în curtea suspectului. Sursa foto: Realitatea Oltului

STS: Nu oferim localizarea unui apel telefonic

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a respins vineri, printr-un comunicat de presă, acuzațiile Poliției Române,  conform cărora locația exactă a fetei ucise în Caracal a fost transmisă greșit, susținând că STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

„Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”, susține STS în comunicatul de presă citat de G4Media.

„Referitor la cazul aflat în discuție, către numărul de urgență 112 au fost inițiate 3 apeluri la 112:

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

–          11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției 
–          11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
–          11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

–          11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției
–          11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;


Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

–          11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției
–          11:12:51: : dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală”, se arată în comunicatul STS.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te