Când va ninge prima oară în România? Care sunt previziunile meteorologilor pentru sezonul rece

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 06.09.2023 - 19:46
Când va ninge prima oară în România? Care sunt previziunile meteorologilor pentru sezonul rece Foto: Profimedia Images (fotografie cu carater ilustrativ)

Când va ninge prima oară în România? Care sunt previziunile meteorologilor pentru sezonul rece pentru țara noastră.

SHARE

Când va ninge prima oară în România? Care sunt previziunile meteorologilor pentru sezonul rece pentru țara noastră. 

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 septembrie - 2 octombrie. 

Potrivit ANM, prima lună de toamnă aduce temperaturi ridicate, apropiate de valorile termice specifice perioadei, iar ploile voi fi mai frecvente în prima jumătate a lunii septembrie.

Săptămâna 4-10 septembrie

Potrivit ANM, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării, dar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, conform Digi24.

Săptămâna 11-17 septembrie

În această săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. De asemenea, cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice.

Săptămâna 18-24 septembrie

ANM anunță că în acest interval temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 25 septembrie – 1 octombrie

În ultima săptămână din septembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Când va ninge prima oară în România?

România va avea parte de o toamnă blandă. Iarna va fi foarte puțină zăpadă.

În noiembrie și decembrie va fi cu un grad, un grad și jumătate mai cald decât media. Fluctuațiile de temperatură vor fi insesizabile pentru oameni.

Decembrie va avea o temperatură medie în România oscilând între 3,8°C (38,8°F) și -2,6°C (27,3°F). Aăpada va fi o raritate în toată Europa, în această iarnă.

Citește și : https://newsweek.ro/actualitate/ciclonul-daniel-va-aduce-vreme-extrema-si-in-romania-la-ce-sa-ne-asteptam-in-perioada-urmatoare

Metelorologii europeni prognozează un indice UV scăzut în Europa și în România mai ales în decembrie și ianuarie, când valoarea acestuia va fi sub 1. Perioadele în care va fi senin vor fi rare, scrie alba24.ro.

Evenimentele El Niño durează în mod obișnuit între nouă și 12 luni, dar pot persista timp de ani întregi, atingând punctul maxim între noiembrie și ianuarie.

După ce au analizat foarte multe date, au ajuns la concluzia că zăpada va fi o raritate în Europa, în această iarnă.

Conform meteorologilor de la Accu Wheather prima ninsoare va cădea în Brașov, începând cu data de 25 noiembrie.

El Nino își va pune amprenta

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) a declarat că există o șansă de 95% ca un sezon moderat sau puternic de El Niño să continue până în februarie 2024, potrivit Euronews.com.

„Anii El Niño au tendința de a avea un început ușor umed și vestic al iernii (noiembrie-decembrie) și un sfârșit mai rece și mai uscat al iernii (ianuarie-martie) în cea mai mare parte a Europei de Nord”, spune profesorul Adam Scaife, șeful departamentului de prognoză pe termen lung de la Met Office din Marea Britanie.

În sudul Europei, El Niño poate aduce în general condiții mai umede. Cu toate acestea, este important să se observe că aceasta este o medie a multor cazuri de El Niño și nu este suficient de puternică pentru a determina rezultatul cu certitudine.

„În schimb, El Niño doar schimbă probabilitatea în favoarea acestor rezultate”, adaugă el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te