Boloș: „Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investiţiile”

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.01.2024 - 21:03
Boloș: „Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investiţiile” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că Guvernul trebuie să se asigure că noul cadru de reguli fiscale facilitează investiţiile.

SHARE

Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investiţiile, inclusiv pentru ţările cu un spaţiu fiscal mai mic cum este România, consideră ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Boloș: „Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investiţiile”

Acesta a participat, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), desfăşurată la Bruxelles.

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană au adoptat concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 şi Analiza Anuală a Creşterii Sustenabile 2024, respectiv recomandarea pentru politica economică a zonei euro, a arătat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Softul e-Factura are probleme. Lista cu erorile sistemului obligatoriu de facturare electronică

Potrivit sursei citate, acesta este primul pas pentru iniţierea procesului anual al Semestrului European pentru monitorizarea politicilor economice, de ocupare a forţei de muncă şi fiscale din statele membre.

Una dintre concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 este nevoia unei integrări mai bune a Procedurii privind Dezechilibrele Macroeconomice în cadrul de guvernanţă economică, care este în curs de revizuire.

"Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investiţiile, inclusiv pentru ţările cu un spaţiu fiscal mai mic cum este România, menţinând în acelaşi timp finanţe publice solide", a precizat Marcel Boloş.

Preşedinţia belgiană a Consiliului UE şi-a prezentat priorităţile pentru cele şase luni de mandat, cu precizarea că se va concentra pe finalizarea revizuirii guvernanţei economice a Uniunii, pe continuarea sprijinului financiar acordat Ucrainei şi pe legislaţia care reglementează uniunea bancară şi pe cea a pieţelor de capital.

Citește și: Boloş, după întâlnirea cu echipa Autorităţii Vamale Române: „Mă interesează dotarea frontierei”

În plus, va continua lucrările pe marginea propunerilor privind un nou set de resurse proprii ale UE, pentru finalizarea revizuirii Cadrului Financiar Multianual şi pentru revizuirea legislaţiei referitoare la Codul Vamal.

De asemenea, miniştrii au luat act de stadiul impactului economic şi financiar al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Comisia Europeană a prezentat o actualizare a situaţiei economice şi bugetare din Ucraina, după care au urmat discuţii despre sprijinul financiar acordat de UE, precum şi despre evoluţiile înregistrate în utilizarea activelor ruseşti îngheţate şi imobilizate. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te