Boloş, după întâlnirea cu echipa Autorităţii Vamale Române: „Mă interesează dotarea frontierei”

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.01.2024 - 20:44
Boloş, după întâlnirea cu echipa Autorităţii Vamale Române: „Mă interesează dotarea frontierei” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a avut, joi, prima vizită de lucru din acest an la sediul Autorităţii Vamale Române (AVR). Au mai fost abordate potenţiale probleme strategice în punctele vamale, cu accent pe nevoile esenţiale identificate de conducerea AVR.

SHARE

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a avut, joi, prima vizită de lucru din acest an la sediul Autorităţii Vamale Române (AVR).

Boloş, după întâlnirea cu echipa Autorităţii Vamale Române: „Mă interesează dotarea frontierei”

Discuţiile cu echipa AVR au vizat Planul de Venituri pentru anul 2024, fiind analizate strategiile pentru optimizarea colectării veniturilor fiscale.

Au mai fost abordate potenţiale probleme strategice în punctele vamale, cu accent pe nevoile esenţiale identificate de conducerea AVR.

„De asemenea, a fost evaluată situaţia la zi a procesului de achiziţie a scannerelor şi finalizarea softului e-sigiliu”, mai arată postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice.

Citește și: Boloş, despre comasarea alegerilor: „Nu ar fi lipsit de sens. Ar costa 3,8 miliarde de lei”

„Două lucruri urmăresc în mod explicit: Primul este eficientizarea controlului vamal asupra mijloacelor de transport prin dotarea autorităţii vamale, în punctele de trecere a frontierei, cu sisteme de securitate, scanere autovehicule şi containere.

Al doilea este integrarea sistemelor de securitate în Centrul Naţional de Analiză Imagistică, pentru ca aceste date să fie monitorizate în timp real.

Autoritatea Vamală Română este o instituţie cheie în acest an, având în vedere strategia pe care ne-am asumat-o de a reduce substanţial evaziunea fiscală şi o vom duce până la final.

Pe lângă toate aceste cerinţe, este necesar ca funcţionarii Autorităţii să aibă condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii, de aceea am în vedere mutarea AVR într-un sediu nou şi achiziţia de noi uniforme şi echipamente pentru angajaţi”, a explicat Marcel Boloş, conform sursei citate. 

La rândul său, ministrul Boloş a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că echipa AVR „trebuie să se asigure că îl ating, în timp ce se asigură că, din acest an, controlul vamal va fi mai rapid şi mai precis”.

„Mă interesează dotarea punctelor de trecere a frontierei cu sisteme noi de securitate, scanere pentru autovehicule şi containere.

Citește și: Softul e-Factura are probleme. Lista cu erorile sistemului obligatoriu de facturare electronică

Primele sisteme de scanare vor fi livrate şi instalate în următoarele luni.

I-am asigurat că le sunt alături şi vor avea condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii, de aceea am în vedere mutarea AVR într-un sediu nou şi achiziţia de noi echipamente pentru birourile vamale”, a completat ministrul de Finanţe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te