Bill Gates anunță o nouă pandemie. „E nevoie de o forță rapidă de intervenție de 3.000 de medici”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.01.2021 - 22:03
sursă Webrazzi

Într-un interviu acordat CNN, magnatul a făcut din nou o „profeție”, cum că ar trebui ca guvernele să învețe lecțiile grele ale acestei pandemii, „pentru că va mai veni una”.

SHARE

În 2015, fondatorul Microsoft a mai făcut o astfel de profeție, vorbind la TED Talk despre pericolul virușilor extrem de contagioși, „mai periculoși decât un război nuclear”, atrăgând atenția clasei politice despre necesitatea unei echipe de răspuns la pandemie, specializată în intervenții rapide.

Citește și

Incredibil? Adevărat: Bianca Drăgușanu, mică antreprenoare de succes, cu profit mediu și 11 angajați

Pentru acele cuvinte, conspiraționiștii l-au învinuit acum că ar fi unul dintre autorii pandemiei, fiind legat și de laboratorul de virusologie din Wuhan, China, de unde a pornit actuala pandemie.

Bill Gates are o fixație cu virușii ce pot decima omenirea și investește, prin fundația sa, pentru cercetări în domeniu, pentru a fi prevenite.

Citește și

Un bodyguard face plângere la Adina Florea pentru un proces cu Benny Adegbouyi din 2013

Ca și în 2015, Gates și acum insistă că ar trebui să se formeze la nivel internațional o echipă de intervenție rapidă din 3.000 de medici infecționiști, care să se deplaseze imediat acolo unde se semnalează apariția unui virus distrugător. Și nu este singurul care prevedea apariția și în viitor a unor astfel de viruși, aceștia având deja un istoric.

„Avem nevoie de o echipă de experți, cam 3.000 în toată lumea, lucrând la boli infecțioase. Când sunt semne de pandemie, ei trebuie să se deplaseze cu tot bagajul de cunoștințe și să se ocupe de asta”, a declarat Gates la CNN.

Citește și

FOTO Deși pălmuită și umilită de Ilie Năstase, soția tenismanului se întoarce acasă


Fundația „Bill and Melinda Gates” a donat 1,75 miliarde de dolari pentru combaterea globală a pandemiei noului coronavirus.

„Cât timp ne vom aminti cât de rău a fost, fundația este dornică să plătească miliarde în fiecare an pentru a evita dezastre de trilioane de dolari”, a subliniat Gates.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.