Un bodyguard face plângere la Adina Florea pentru un proces cu Benny Adegbouyi din 2013

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.01.2021 - 23:23
Benny Adegbouyi l-a învins pe Badr Hari Foto: Facebook

La șapte ani după ce Benny Adegbouyi a fost declarat definitiv nevinovat de ÎCCJ, fiind acuzat că a bătut un bodyguard într-un club, victima s-a gândit să sesizeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție pentru cercetarea judecătorilor care au dat decizia.

SHARE

Reclamația la Secția condusă de celebra Adina Florea vine la scurt timp după ce luptătorul Benny Adegbouyi l-a învins pe celebrul Badr Hari într-o gală de kickbox și este challenger la titlul Glory. 

Citește și

Povestea luptătorului Benny Adegbuyi, spusă chiar de el: Doi „coloraţi" într-un oraş de albi în 1985

În plângerea sa, bodyguardul Ioan Vasile Pui susține că trei judecători ai Înalte Curți de Casație și justiție ar fi făcut totul pentru a-l favoriza pe Benjamin Adegbuyi, declarații ale martorilor prezenți în Clubul Yax fiind ”falsificate” și ”interpretate în mod greșit”. Mai mult, fostul bodyguard solicită Procurorului General al României să intervină de urgență și să trimită spre rejudecare acest dosar, acuzând ”fapte grave de corupție” și ”infracțiuni în Justiție”, conform Gândul

Cele trei judecătoare acuzate trei judecătoare acuzate de Ioan Vasile Pui de "constituirea unui grup infracțional în Înalta Curte de Casație și Justiție" sunt Corina Ligie, Luciana Rog și Lavinia Valeria Lefterache.

Această plângere nu are însă nicio șansă de schimba decizia definitivă prin care Benny Adegbouyi a fost declarat definitiv nevinovat. 

În 2013, pentru bătaia lui Ioan Vasile Pui au fost pedepsiți cu închisoarea trei interlopi și aceștia au fost obligați să-i plătească lui Ioan Vasile Pui daune morale în valoare de 200.000 de lei. 

Citește și

Coronascepticul Daniel Ghiță, deputat PSD, poartă mască și spune că Badr Hari a fost învins de COVID

Bătaia din 2009

În iunie 2009, la clubul Yax din oraşul Cîmpeni. Claudiu Iulian Popa, fiul unui om de afaceri din Albac cu investiţii în domeniul turismului şi o veritabilă „beizadea“, a organizat o mega-petrecere pentru a-şi sărbători ziua de naştere. A invitat interlopi din mai multe judeţe ale ţării, persoane dubioase implicate în infracţiuni cu violenţă.

La un moment dat a izbucnit un scandal între interlopi după ce prietena unuia dintre viitorii inculpați ar fi fost abordată și bruscată de un bărbat, iar bodyguardul Ioan Vasile Pui a încercat să aplaneze conflictul, dar a fost bătut cu cruzime şi a ajuns în comă la spital.

Pui a fost internat la spitalul din Alba Iulia cu traumatism cranian grav şi cu traumatisme în zona umerilor şi a coastelor. Agresorii au părăsit imediat oraşul şi s-au făcut nevăzuţi. Prima persoană arestată a fost Richard Lucaks Dominic, după care, la diferite interval de timp, au fost reţinuţi ceilalţi inculpaţi printre care și Benny Adegbouyi. Lupătorul de K1 a părăsit arestul preventiv în martie 2010, iar Adalbert Şule a fost eliberat în iunie 2010. Lukacs Dominic şi Alin Ardelean au părăsit arestul tot în martie 2010.

Citește și

EXCLUSIV Teste COVID de 19 mil.€ de la firme de deșeuri. Consilierul ministrei Gavrilescu, implicat

Trei interlopi pedepsiți și 200.000 lei daune morale și civile

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat, definitiv, în 2013, pe Benny Adegbouyi,după ce Tribunalul Alba şi Curtea de Apel Alba Iulia deciseseră condamnarea sportivului la 7 ani şi 6 luni de închisoare. Judecătorii instanţei supreme au mai achitat trei inculpaţi, în timp ce alţi trei au primit pedepse cu închisoarea.

Flaviu Traian Tărău (29 ani), cu domiciliul în Miercurea Nirajului, judeţul Mureş, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare la fel ca și interlopul clujean Adalbert Valentin Şule. Iar Richard Lucaks Dominic, în vârstă de 25 de ani, din Aiud s-a ales cu 3 ani de închisoare cu suspendare. ÎCCJ a mai decis ca inculpaţii achitaţi să nu plătească daunele morale şi civile de peste 200.000 de lei.

Citește și

Interlopul Sarafu, judecat: „Ia salută-le pe domnițele astea cu furtun". Urmărire cu ouă și tort



 "Am fost cu un grup de prieteni la o petrecere, unde s-a iscat un scandal foarte mare. Unde eu am încercat, oarecum, să aplanez situația, dar au fost luați toți băieții cumva la grup și ulterior s-a dovedit că eu eram nevinovat. A fost un episod foarte urât, încerc să-l șterg, așa, cu buretele.

Este o perioada urâtă pentru oricine să treacă prin așa ceva. Să se gândească… tu știi că nu ai făcut nimic și să te afli în poziția respectivă", declara Benny Adegbouyi.

Citește și

EXCLUSIV Cătălin Botezatu, urmărit de un investigator privat din Anglia pentru o țeapă de milioane

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te