Berea instant, la plic, propunerea unei fabrici de bere cu tradiție în lupta împotriva poluării

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.03.2023 - 11:42
Fabrica de bere a mănăstirii Neuzelle din Germania, cu o tradiție de peste 400 de ani, a inventat berea instant, la plic. - Foto: berliner-zeitung.de
Fabrica de bere a mănăstirii Neuzelle din Germania, cu o tradiție de peste 400 de ani, a inventat berea instant, la plic. - Foto: berliner-zeitung.de

Fabrica de bere a mănăstirii Neuzelle din Germania, cu o tradiție de peste 400 de ani, a inventat berea instant, la plic, și propune adoptarea acestei soluții pentru a fi redusă amprenta mare de carbon a transporturilor de bere și poluarea cu ambalaje.

SHARE

Mai în glumă, mai în serios, fabrica de bere a mănăstirii Neuzelle vrea să reinventeze consumul de bere prin eliminarea transporturilor de sticle, doze și butoaie care generează poluare.

Soluția? Berea instant, la plic, pe care oricine și-o poate prepara cu câteva linguri de praf „miraculos” într-un pahar sau halbă cu apă, relatează berliner-zeitung.de

De peste 400 de ani, Neuzeller Kloster-Bräu produce o gamă variată de beri, de la bere normală, precum Pils sau Helles, până la produse exotice, precum berea anti-îmbătrânire sau berea proprie cu cartofi.

Citește și: FOTO Drum județean, reabilitat în bătaie de joc. Pojghița proaspătă de asfalt se „spală” la ploaie

Cea mai recentă invenție a fabricii de bere din Brandenburg este însă berea sub formă de pulbere. Deocamdată, este  fără alcool, dar specialiștii lucrează și la acest aspect. 

„În trecut, luai o sticlă de bere de jumătate de litru, iar sticla avea și ea jumătate de kilogram. Așa că aveai un transport de un kilogram pentru o sticlă de bere. Și acum reușim să transportăm totul în doar 45 de grame de pulbere de bere.

Citește și: VIDEO Mitul constructorilor chinezi vitezomani, spulberat pe Centura Zalău: 45%, deși trebuia 100%

Am reușit să transformăm această pulbere de bere într-o bere de mănăstire – deocamdată fără alcool – 1 la 1, adăugând apă.

Vrem gustul complet al berii. Avem spuma, avem aroma de bere. Vrem să adăugăm dioxid de carbon sub formă de pulbere. Vrem să adăugăm alcoolul sub formă de pudră.

Toate acestea le putem face sub formă de pudră. Este absolut fascinant că am reușit. Pentru prima dată în lume!”, a declarat Stefan Fritsche, managerul Neuzeller Kloster-Bräu.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te