Bata, cățelușa „detectiv” care l-a găsit pe ucigașul de la Bran. I-a mirosit fiecare pas însângerat

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.01.2023 - 20:17
Bata, cățelușa „detectiv” care l-a găsit pe ucigașul de la Bran. I-a mirosit fiecare pas însângerat - Caracter ilustrativ - FOTO: Profimedia

O cățelușă detectiv, pe nume „Bata” a fost cea care l-a găsit pe autorul dublei crime de la Bran. Patrupedul i-a luat urma ucigașului și nu s-a oprit până nu i-a dus pe criminaliști față-n față cu autorul.

SHARE

Bata s-a antrenat de aproape 5 ani să miroasă și să ia urma infractorilor. Cățelușa „Bata” a fost cheia în prinderea criminalului care a ucis cu sânge rece doi soți din Bran.

Bata care s-a antrenat aproape 5 ani pentru a lua urma criminalilor s-a oprit în dreptul gardului locuinței ucigașului de la Bran și nu s-a mai mișcat din loc. A fost un indiciu suficient de puternic pentru ca polițiștii să acționeze să să-l prindă pe ucigaș.

Într-o primă fază a anchetei s-a crezut că suspectul dublei crime a fugit după ce i-a ucis pe Nicu și Alexandra Pepene.

Citește și: Vameșii la care au descins mascații stau la vilă, nu au bani în cont. Au salarii modeste, la secret

Cățelușa „Bata” a făcut lumină în cazul crimei de la Bran

Căutările terestre începuseră, dar în paralel a fost adusă și cățelușa Bata în curtea victimelor pentru a adulmeca urmele.

Patrupedul polițist nu s-a depărtat prea mult de casa soților omorâți. Ea s-a oprit exact în dreptul unui gard improvizat care despărțea proprietatea victimelor de cea a unei rude cu care familia decedată ar fi avut un conflict mai vechi.

Citește și: Nou tratament împotriva cancerului cerebral, testat prima dată la copii. Șanse mari de vindecare

Bata nu s-a mai mișcat din loc, iar atunci au înțeles polițiștii că este o zonă de interes, iar cățelușa a luat urma suspectului. La scurt timp, în curtea indicată de patruped au fost găsite armele folosite de criminal, un ciocan și un topor.

Uneltele folosite la crimă erau aruncate la întâmplare prin curte și prezentau urme de sânge.

Criminalul se ascundea în podul casei

Criminaliștii au intrat în casa suspectului după ce au obţinut un mandat, iar acesta s-a refugiat în pod, cu un cuţit, ameninţând că se omoară şi chiar rănindu-se cu un cuțit. 

Primele date din anchetă arată că între bărbatul ucis şi suspectul de crimă exista un litigiu la Judecătoria Zărneşti privind grăniţuirea, iar anterior suspectul reclamase la Poliţie familia victimei pe motiv că îi încalcă proprietatea, reclamaţiile fiind clasate.

„A avut loc o negociere, cei de la acţiuni speciale au un om pregătit pentru astfel de situaţii şi negocierile au fost şi s-au terminat lucrurile fără acte victime. În faţa negociatorului a cedat, a înţeles probabil” a declarat procurorul Adrian Radu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Procurorii au explicat că inculpatul nu a recunoscut fapta în întregime. El a admis că i-a lovit cu cuţitul pe cei doi soţi, nu şi agresiunea cu toporul.

Motivul crimei

În ceea ce priveşte mobilul crimei, procurorii au stabilit că exista o stare conflictuală mai veche între bărbatul care i-a ucis pe cei doi soţi şi angajatul SMURD care a fost ucis.

La Judecătoria Zărneşti se afla un proces civil în care cei doi se judecau pe tema graniţei dintre curţile celor doi veri, iar în luna martie procesul are stabilit termen. 

 Anterior, Poliţia a primit alte trei sesizări în care suspectul îi reclama pe fratele şi pe tatăl bărbatului decedat pentru violare de domiciliu, tulburare de posesie şi distrugere, cauzele fuseseră soluţionate prin clasare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te