Băiatul tăiat la gât în Oradea e la Terapie Intensivă și respiră printr-un tub. Făptașul, arestat

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.06.2022 - 22:27
Băiatul tăiat la gât în Oradea e la Terapie Intensivă și respiră printr-un tub. Făptașul, arestat - Photo: Vidal Balielo Jr.

Băiatul tăiat la gât cu un briceag de un alt tânăr din Oradea, internat la Terapie Intensivă. Polițiștii l-au arestat pe făptaș.

SHARE

Băiatul tăiat la gât de un adolescent din Oradea este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Județean după operația suferită miercuri seară și respiră cu ajutorul unui tub. Atacatorul său, în vârstă de 15 ani, va fi prezentat la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Conform ebihoreanul.ro, victima a fost tăiată la nivelul gâtului cu un briceag, tăietura lezându-i peretele carotidei şi ducând la producerea unui hematom care risca să oprească circulaţia sângelui spre creier.

Adolescentul a fost operat miercuri seară, de o echipă condusă de dr. Jerzicska Ernő, coordonatorul compartimentelor Chirurgie Vasculară și Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

Citește și: Un elev de 15 ani l-a tăiat la gât, 10 cm, cu briceagul, pe un alt băiat din cauza unei postări

Medicul a precizat că intervenţia a decurs bine, însă nu a fost uşoară, pentru că băiatul a suferit o tăietură „undeva între 12-15 centimetri” la nivelul gâtului. „Pe lângă problema de la carotidă, care a fost rezolvată destul de repede, au fost afectaţi muşchi, a fost secţionat nervul senzitiv (acel nerv care conduce informaţiile preluate de către orice zonă a organismului către sistemul nervos central, iar mai apoi spre creier, n.r.), a fost atinsă capsula glandei tiroidiene”, a explicat dr. Jerzicska pentru ebihoreanul.ro.

Leziunea suferită, susţine medicul, a condus şi la formarea unui edem sever la nivelul gâtului adolescentului, care i-a obturat căile respiratorii.

„Această problemă s-a ivit ulterior şi e o reacţie normală a organismului în caz de traumă, dar risca să-l sufoce pe pacient. Colegii de la Secţia de Terapie Intensivă l-au stabilizat. I-au introdus un tub prin care copilul respiră în acest moment. Când edemul va scădea, tubul va fi scos”,  a mai declarat medicul.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au făcut publice, joi, primele informaţii oficiale despre caz.

Citește și: VIDEO O înotătoare americană a leșinat în apă și era să se înece la Campionatul Mondial de Înot

Potrivit unui comunicat de presă transmis de anchetatori, atât atacatorul cât şi victima sa au 15 ani, iar scandalul dintre cei doi a fost declanşat de agresor. Cei doi au avut un schimb de replici în parcul situat la intersecţia străzii Agricultorilor cu strada Francisc Hubic, atacatorul, Antonio M, cerându-i să se pună în genunchi şi să-şi ceară scuze pentru că l-ar fi jignit anterior.

„Întrucât persoana vătămată nu s-a conformat şi a rămas în picioare, inculpatul a pus mâna stângă pe umărul lui, iar cu mâna dreaptă, în care avea un cuţit tip briceag, i-a aplicat o lovitură în zona gâtului”, scrie în document.

Conform informării, leziunile provocate băiatului rănit i-au pus în pericol viaţa şi necesită 20-25 zile de îngrijiri medicale dacă nu vor surveni complicaţii.

Cert este că, în urma investigaţiilor declanşate, Antonio M. a fost reţinut sub acuza de tentativă de omor, iar joi anchetatorii au decis să îl prezinte în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările în caz sunt desfăşurate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale Bihor.

Tribunalul Bihor a admis, joi seara, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Antonio M., adolescentul în vârstă de 15 ani care, în timpul unei altercaţii, a tăiat în zona gâtului pe un alt băiat tot în vârstă de 15 ani.

Potrivit soluţiei postate, pe scurt, pe portalul instanţei, măsura a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile şi poate fi contestată în termen de 48 ore de la data comunicării cu inculpatul şi procurorul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.