Averea soților Meleșcanu. Șeful Senatului, 56.000 de euro doar din pensie și salariul de ministru

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.09.2019 - 10:41
theodor Meleșcanu, noul președinte al Senatului

Teodor Meleșcanu, ales, marți, în funcția de președinte al Senatului, a adunat, în ultimul an, doar din pensia de fost angajat al MAE și din salariul de ministru de Externe, nu mai puțin de 258.943 lei, circa 56.200 de euro.  

SHARE

Conform ultimei sale declarații de avere, din iunie 2019, veniturile din ultimul ale lui Teodor Meleșcanu au fost: 151.711 lei, salariul de ministru de Externe, și 107.232 de lei, pensia de la MAE.

La aceste sume s-au mai adăugat salariile de profesor la SNSPA – 53.348 lei și alți 3.675 de lei de la Universitatea „Hyperion”. În total, 315.961 de lei, adică aproximativ 68.700 de euro într-un an.  

La rândul său, soția lui Teodor Meleșcanu, are o pensie anuală de 19.200 de lei, la care se adaugă 21.048 de lei, bani proveniți, în ultimul an, de la Ministerul Economiei, fiind expert la Oficiul de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială.

Tot în dreptul veniturilor obținute de soție, Teodor Meleșcanu mai menționează, în ultima declarația sa de avere, și o sumă de 21.048 de lei, bani proveniți din indemnizația de administrator delegat la Fabrica de avioane Craiova.  

Familia Meleșcanu deține un apartament de 127 de metri pătrați, în București, și o casă de 520 de metri pătrați, în localitatea Chiajna, județul Ilfov. Teodor Meleșcanu mai deține un autoturism Audi, are cinci ceasuri, în valoare totală de 11.500 de lei, iar în conturi a strâns 85.300 de lei.   

Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, în fruntea de președinte al Senatului, înlocuindu-l astfel pe șeful său de partid, Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat recent din această funcție.

Meleșcanu a fost susținut pentru șeefia Senatului de către PSD, încălcând, practic, decizia partidului din care face parte, ALDE. Zilele trecute, când Viorica Dăncilă anunța că PSD îl va susține pe Meleșcanu pentru șefia Senatului, liderii ALDE au stabilit că membrii acestui partid care vor accepta orice fel de funcții în stat, fără a fi susținuți în interiorul ALDE, riscă excluderea din această formațiune politică. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.