Atenționare pentru cei care vor să plece în Grecia. Vor fi temperaturi de 43 de grade

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 11.07.2023 - 17:16
Atenționare pentru cei care vor să plece în Grecia. Vor fi temperaturi de 43 de grade Foto: Profimedia ( fotografie cu caracter ilustrativ)

Atenționare pentru cei care vor să plece în Grecia. Vor fi temperaturi de 43 de grade în intervalul 11 - 17 iulie, pentru întreg teritoriul ţării.Autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere din cauza vegetației uscate.

SHARE

Atenționare pentru cei care vor să plece în Grecia. Vor fi temperaturi de 43 de grade în intervalul 11 - 17 iulie, pentru întreg teritoriul ţării.

Autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere din cauza vegetației uscate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a emis un cod roşu de caniculă (temperaturi care vor atinge valoarea de până la 43 de grade Celsius), în intervalul 11 - 17 iulie, pentru întreg teritoriul ţării.

Citeşte şi: PSD anunță 10 taxe și impozite. Ce este „lista albă” care va fi întocmită din 2023

Autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (crengi, vegetaţie, frunze, ace de pin uscate) şi existenţa condiţiilor de propagare rapidă a unor potenţiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.

Asistențe pentru cei care pleacă în Grecia

MAE reaminteşte cetăţenilor români că legislaţia elenă interzice şi sancţionează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc şi poate genera, astfel, apariţia unui focar de incendiu.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.


Citește și: Ucigașa care avea criminali în serie pe pereți, obsedată de păpușa Chuky în copilărie


De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te