Artista care se va retrage la mănăstire după ce încheie cu muzica. De ce a făcut această alegere?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.11.2023 - 21:20
Artista care se retrage la mănăstire după ce termină cu muzica. Ce o determină să ia această alegere - Foto: B1Tv / imagine cu caracter ilustrativ

Narcisa Suciu este una dintre cele mai apreciate voci din România. În vârstă de 48 de ani, îndrăgita artistă a avut o viață plină de tragedii. Și-a pierdut părinții când era foarte tânără. După moartea mamei, a vrut să se călugărească.

SHARE

Narcisa Suciu a trăit drame pe care nimeni nu-și dorește să le ducă prea devreme. După ce și-a pierdut de tânără ambii părinți, artista a încercat să se refugieze la mănăstire, însă nu a dus planul la capăt.

Narcisa Suciu, viață încercată de tragedii

Narcisa Suciu se numără printre cele mai cunoscute voci din industria muzicală. Şi-a clădit o carieră impresionantă, dar mărturiseşte că şi-ar fi dorit să activeze într-un alt domeniu. Mai mult, cântăreaţa a dezvălui recent faptul că are un plan şi după ce se va retrage de pe scenă. 

Citește și: Dramele Didei Drăgan: A vrut să își ia viața de mai multe ori. Părăsită pentru o colegă de scenă

În copilărie, Narcisa o invidia și pe femeia care aducea corespondența pentru că, îşi imagina ea, dacă ar fi fost în locul ei, ar fi avut posibilitatea de a citi scrisorile pe care și le trimiteau oamenii.

„Dacă e vorba despre ce voiam să mă fac când eram mică, pe atunci mă gândeam că aș vrea să fiu stewardesă! Aveam senzația că în momentul în care pui uniforma pe tine deja vorbești toate limbile străine. Asta îmi închipuiam! Pe urmă, la un moment dat, când eram foarte mică, mă uitam la femeia care ne aducea corespondența și punea în cutiile poștale scrisori.

Mă gândeam că, dacă aș fi în locul ei, aș putea să citesc scrisorile tuturor! Mi se părea extraordinar! Aș fi vrut foarte tare să fiu ea. Apoi, după ce am mai crescut puțin, m-am gândit că, de fapt, cel mai fain este să fii bibliotecară. Cred că, dacă nu aș fi putut să cânt, asta făceam!

Am făcut limbi străine la liceul unde am terminat, dar clasa cealaltă era de biblioteconomie. Cred că mă duceam acolo!”, a declarat Narcisa Suciu, conform Ego.ro.

Își dorește să se retragă la mănăstire

De-a lungul timpului, cântăreaţa a trecut prin mai multe momente dificile, ba chiar la un moment dat a luat în calcul să se retragă la mănăstire. Astăzi, ea nu exclude acest lucru mai ales că știe faptul că pensiile pe care le primesc artiștii sunt unele mici.

„Nu exclud varianta aceasta, dar nu mă grăbesc! Nu acum! Dar, la un moment dat în viață, spre final, mă gândesc că este o variantă! Care pensie? Nu există în meseria noastră pensie! Nu știu, mă gândesc că, la un moment dat, dacă nu mă mai regăsesc în anturaj și în ce fac în momentul respectiv, este o variantă pentru mine, de ce nu?”, a completat artista.

„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi. Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat. Poate nu săptămâna asta sau anul ăsta. Am și fost la Mănăstirea Bârsana și am stat o vreme cu maicile de acolo. M-a invitat maica stareță.

Eu văd mănăstirea ca pe un loc în care îți permiți să te uiți un pic în tine, să înțelegi mai bine lumea în care trăiești, să te apropii mai mult de Dumnezeu. Nu se poate călugări oricine, dar dacă te duci la poarta mănăstirii și mărturisești că vrei să rămâi acolo, te primesc.

Citește și: Artist român de geniu, pictează paralizat cu pensula legată de mână. E la pat când îl arestează

Trebuie să te primească. E casa lui Dumnezeu și toată lumea trebuie să aibă acces acolo”, a dezvăluit Narcisa Suciu, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Narcisa Suciu are o căsnicie, de 13 ani, cu un finlandez pe nume Veikko Miettinen. Recunoaște, însă, că nu mereu a curs lapte și miere în mariajul ei. Cântăreața are și o fiică, Daria, în vârstă de 23 de ani, provenită dintr-o relație anterioară însă.

„Soțul meu s-a ținut de cuvânt, mi-a oferit liniște aproape în fiecare zi. Firește, nu e totul lapte și miere, că nu există așa ceva. Eu în continuare cred că e cel mai deștept om pe care l-am întâlnit vreodată și asta e important pentru mine. Este un om pentru care onoarea e cea mai importantă valoare, mă cunoaște și mă acceptă așa cum sunt.

Mă încurajează să fac ce știu, ce îmi place și ce îmi aduce bucurie. Mă lasă să colecționez parfumuri, am peste 400 de sticle de parfumuri, nu știu care alt bărbat ar fi acceptat. E un bărbat care a știut să fie tată pentru Daria, într-o perioadă delicată, a învățat-o multe și a fost lângă ea cât eu am fost plecată. E un om care a făcut lucruri pe care eu nu o să le uit niciodată”, a mai spus solista.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te