Ambasadorul Rep. Moldova: O ședință comună a Guvernelor României şi Moldovei, prioritate zero

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.01.2022 - 19:00
Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă / Foto: zdg.md

Organizarea unei şedinţe comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă prioritatea zero a diplomaţiilor acestor state, a declarat, marţi, pentru Agerpres, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă.

SHARE

Potrivit acestuia, şedinţa comună a Executivelor celor două ţări va avea loc, "foarte curând", la Chişinău.

"Prioritatea zero, pe termen scurt, este să organizăm şedinţa comună a celor două Guverne. Ambasada, desigur, va avea şi ea un rol important în această organizare şi ne dorim foarte mult ca această şedinţă comună, care va fi foarte curând, să se soldeze cu rezultate concrete, importante, în semnarea mai multor acorduri esenţiale pentru parteneriatul nostru strategic, în primul rând cu semnarea Acordului de asistenţă tehnică nerambursabilă. (...) Această şedinţă este esenţială pentru felul cum va evolua parteneriatul nostru strategic", a afirmat Chirilă.

Citește și: EXCLUSIV Cum a câștigat omul lui Putin licitația de modernizare a bazei NATO de la Kogălniceanu

Parteneriatul strategic dintre România şi Republica Moldova trebuie să devină ireversibil

România şi Republica Moldova trebuie să facă în aşa fel încât parteneriatul strategic dintre ele să devină ireversibil, a declarat ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă.

Diplomatul susţine că atât autorităţile de la Bucureşti, cât şi cele de la Chişinău trebuie să profite de contextul regional şi să aplice în detaliu prevederile parteneriatului strategic dintre cele două state.

Citește și: Dacă negi realitatea, realitatea nu devine mai bună. Cazul George Simion prin țară

"Provocări sunt multe, dacă ne gândim şi la contextul regional, care nu este deloc îmbucurător, dar acest lucru, dimpotrivă, trebuie să ne mobilizeze şi mai mult pentru a profita de unică oportunitate pe care o avem astăzi şi la Chişinău, şi la Bucureşti, având în vedere că avem şi aici o majoritate solidă, şi la Chişinău o majoritate pro-europeană solidă, astfel încât să fructificăm la maxim această fereastră de oportunitate şi să dăm esenţă reală în parteneriatul nostru strategic pe proiecte concrete, de inter-conectare, de apropiere, de creare a fronturilor economice, comerciale, infrastructurale, lingvistice şi culturale unice dintre ţările noastre. Acesta este cel mai important lucru, să facem ca parteneriatul strategic să devină ireversibil. Aşa cum am spus-o şi astăzi la întâlnirea cu domnul preşedinte Iohannis, parteneriatul nostru strategic a devenit sinonim cu integrarea noastră europeană", a afirmat Chirilă.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te