ALERTĂ METEO Cod roşu de viscol în două județe şi cod portocaliu, în 18. Vântul va sufla cu 170 km/h

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.02.2020 - 11:38

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de viscol, valabilă în zone din 18 judeţe, respectiv de Cod galben de vânt puternic şi ninsori, ce vizează alte patru judeţe, valabile începând de joi, de la ora 8:00.

SHARE

Codul portocaliu va fi în vigoare în intervalul ora 8:00 - 12:00 şi va afecta zone din estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70 - 80 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla cu peste 80 - 90 km/h viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Cod galben de vânt şi zăpadă în 4 judeţe   Potrivit meteorologilor, joi, între orele 8:00 - 15:00, va fi Cod galben de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată în judeţele Bacău, Vaslui, Teleorman şi Giurgiu. În aceste zone, temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană de peste 70 km/h, spulberând zăpada.  

Starea vremii în Bucureşti, joi 6 februarie   Pe de altă parte, în Bucureşti, până la ora 10:00, va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va atinge grosimi variabile, în general de 20 - 35 cm. Vântul va mai prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 40 - 50 km/h, trecător viscolind zăpada. Temperatura va fi cuprinsă între -1 grad şi zero grade Celsius şi nu va avea variaţii semnificative.

ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizările emise.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 07:30, situația traficului se prezintă astfel:  

La nivelul județelor Buzău, Brăila, Ialomița și Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile naționale si  judetene sa fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.  

- Autostrada A2 de la km 10+600m (București) - km143(Fetești),  Cernavodă(km 160) – Constanța( km 212), respectiv tronsonul 160 – 212 (Cernavodă – intersecție cu Autostrada A4 Ovidiu- Agigea), trafic închis din cauza viscolului.  

drumuri naționale cu trafic blocat:    

-  în județul Harghita, DN12C Gheorghieni - Lacu Roșu, între kilometrii  km 5 – 32 și  pe DN 13B, între localitățile Bucin și Praid, din cauza  căderilor de copaci pe partea carosabilă,  traficul rutier a fost  închis, până la remedierea situației;  

- judetul Constanța, se închide DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, închis viscol.  

- în județul Covasna, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, traficul este blocat pe   DN 10  Buzău – Covasna.

Traficul a fost oprit și pe  DN13E Zagoni –Barcani, din cauza viscolului.   - în județul Prahova, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, traficul este blocat pe DN1A  Ploiești  – Cheia (situația se va menține până în mâine dimineață). Închis DN 71 Sinaia  –Moroieni, viscol.   - jud Galați, DN24 D Galați-Bârlad, trafic închis din cauza viscolului.   - în județul  Călărași,  din cauza viscolului traficul a fost oprit pe DN 3  Călărași - Lehliu –Fundulea, DN3A Fetești – Lehliu, DN 31 Oltenița – Călărași, pe DN 21 Călărași – Slobozia și DN 3B Călărași- Borcea.  

restricții rutiere instituite:  

-  în județul Botoșani, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DE 58 Botoșani –Suceava și DE 58 Botoșani – Iași;  

-  în județul Constanța, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrșova- Tulcea, DN2A Hîrșova – Ovidiu și DN38 Agigea –Negru Vodă;  

-  în județul Iași, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN28 Roman - Târgu Frumos, DN 28A Târgu Frumos – Pașcani și DN 28B Târgu Frumos – Hârlău;  

-  în județul Vaslui traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe la intrarea în țară(Vama Albița) precum și pe toată raza județului;  

-  în județul Galați traficul rutier este restricționat peste 3,5 tone pe DN25 Galați –Tecuci;   - în județul Prahova, traficul rutier este restricționat pentru toate categoriile de autpvehicule, pe DN1A  Ploiești  – Cheia.    

traficul feroviar:  

- pe Magistrala 300 Predeal - Brașov, la ieșirea din stația CF Timișu de Sus (în județul Brașov), un pantograf s-a defectat. Din acest motiv, traficul feroviar este întrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de călători va fi afectată.   - pe Magistrala 501 Siculeni – Adjud, traficul feroviar este blocat, la kilometrul 129+900(localitatea Nădejdea), din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;  

- pe Secția de Calea 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;  

- Secția de cale ferată 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor  copaci care au căzut pe șina de cale ferată.  

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţa, o avertizare Cod roşu de viscol puternic, valabilă în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara. Potrivit meteorologilor, până la ora 8:00, în cele două judeţe, la o altitudine de peste 1.800 de metri, se va semnala viscol puternic, iar vântul va sufla la rafale cu 140 - 170 km/h.    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te