Este aglomerație mare pe Aeroportul Henri Coandă din București. Majoritatea ghișeelor de check-in sunt închise astfel că oamenii care nu și l-au făcut online stau la cozi imense.
Aproximativ 200 de persoane formează o coadă pentru îmbarcarea către diferite zboruri pe Aeroportul Henri Coandă din București, potrivit stirileprotv.ro.
Aglomerație mare pe Aeroportul Henri Coandă. Majoritatea ghișeelor de check-in sunt închise
Oamenii așteaptă la coadă zeci de minute pentru a-și face check-in-ul, în situația în care nu au reușit să-l facă online, iar apoi cozile se mută la porțile de îmbarcare.
Majoritatea ghișeelor de check-in sunt închise, iar aceasta este și cauza aparentă a aglomerației.
Începând de la jumătatea lunii octombrie 2022, Aeroportul Otopeni și-a închis, pe rând, câte una dintre cele două ”insule” de check-in din aerogară (fiecare având 52 ghișee).
Citește și: Alertă de cozi! Capacitatea de Check-In a Aeroportului Otopeni, redusă cu 25% cel puțin un an
Ghișeele de check-in închise fac parte din procesul de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări.
Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS.
Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București spun că singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2022 – august 2023), în care vor fi închise 25% dintre ghișeele de check-in.
Odată terminate lucrările, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări de la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee de tip „self service drop off”, care vor permite pasagerilor să depună singuri bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in.
Citește și: FOTO Accident greu de explicat, pe Aeroportul Otopeni
Până atunci însă, călătorii sunt sfătuiți să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată pentru zbor şi să efectueze fără întârziere toate formalităţile de check-in, control de securitate, control de frontieră.
După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% față de cea actuală.
Comentarii 0