Marcel Iureș, care l-a înfruntat pe Bruce Willis, a muncit pe șantier. Cine e femeia care l-a ajutat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.08.2023 - 08:55
Iureș care l-a înfruntat pe Bruce Willis a muncit pe șantier - Foto: Profimedia Images
Actorul Marcel Iureș care l-a înfruntat pe Bruce Willis a muncit pe șantier - Foto: Ziarul Metropolis / imagine cu caracter ilustrativ

Săptămâna aceasta, Marcel Iureș împlinește 72 de ani. Cu peste 50 de roluri în film și zeci de roluri în teatru, Iureș este unul dintre cei mai apreciați actori români contemporani.

SHARE

Marcel Iureș a fost distribuit alături de Bruce Willis, Antonio Banderas, Colin Farrell, Tom Crusie, Nicole Kidman și George Clooney, dar a jucat și alături de fotbaliștii Zinédine Zidane, Raúl González și David Beckham.

Este cel mai apreciat actor român la Hollywood, asta deși nu se gândea că actoria va fi drumul său în viață, după cum mărturisește în cadrul unui interviu.

A lucrat pe șantier și a rupt bilete în tramvai, până la actorie 

Marcel Iureș a schimbat mai multe meserii până și-a găsit drumul în viață. Timp de 3 ani a fost desenator tehnic, a muncit pe șantier, a rupt bilete în tramvaie și a cântat la nunți, totul pentru a-și câștiga existența, potrivit Fanatik.ro.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1978, după ce a încercat să dea la Psihologie și la Medicină. La ambele a picat, dar când și-a încercat norocul cu actoria a intrat din prima.

Citește și: 13 ani fără Jean Constantin. Hamal în port, fără studii de actorie, își găsește dragostea la 50 ani

Primul său rol a fost Franz Lizt, în filmul Vis de ianuarie. A jucat la Bulandra și la Odeon, însă cariera la Hollywood a început după turneul din anul 1994. Mai exact, Jeremy Conway, un agent britanic de talente, a venit şi l-a văzut la Bucureşti în Richard al III lea, la Teatrul Odeon.

Furat de britanici, peste ocean. "Bruce Willis nu este mai tare decât mine"

Ion Caramitru, ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, a fost cel care l-a adus în România pe britanic. Acesta i-a propus să meargă în Statele Unite ale Americii chiar dacă nu cunoștea deloc limba engleză. Ulterior, a avut o discuţie cu Ian McKellen şi Allan Rickman.

Cei doi l-au observat pe Marcel Iureș într-un turneu din Marea Britanie. Și așa a început să joace peste Ocean în producții precum: Interview with the Vampire (1994), The Peacemaker (1997), Goal! (2005), Amen (2002), Hart’s War (2002) sau Pirații din Caraibe.

Iures, cel mai bine cotat actor roman la Hollywood, nu este atat de impresionat ca a lucrat cu nume mari, printre care Tom Cruise, Brad Pitt, Jon Voight, George Clooney, Nicole Kidman, Bruce Willis, Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, sau cu regizori celebri, precum Costa Gavras, Brian De Palma, Francis Coppola.

El afirma ca profesionalismul iti asigura autonomie oriunde in lume, remarcand ca, la Hollywood, notiunea de imprietenire nu exista si ca "Bruce Willis nu este neaparat mai tare", pentru ca nici cei mai mari actori nu pot fi tot timpul zei sau supraoameni, potrivit Europa Liberă.

40 de ani alături de femeia iubită 

Marcel Iureș este discret în ceea ce privește viața personală. Actorul este căsătorit de 38 de ani cu Irina, care este profesoară de pian și au împreună un fiu, pe nume Alexandru, care a moștenit pasiunea pentru teatru.

Celebrul actor nu vorbește foarte des despre soția sa, Irina, care îi este alături de aproape 40 de ani. Femeia l-a susținut enorm în domeniul profesional, povestea lor de dragoste fiind trăită departe de ochii curioșilor.

Despre fiul său, Marcel Iureș a declarat în cadrul emisiunii „Dincolo de cuvinte”, că „este un copil frumos căruia i-am transmis toate spaimele și ipohondriile mele. Dar este un om minunat. Baza relației noastre și cred că baza oricărei relații cu un copil este răbdarea și prietenia. Și eu am dreptate, dar el este mai evoluat și mai deștept (..).”

Citește și: Ne-au făcut să râdem, dar cei patru „milițienii” din Brigada Diverse au avut un destin tragic

În prezent, Alex Iureș deține o companie de produs filme, iar în timpul liber face fotografii pentru teatru. „A început de unul singur, cum e şi firesc, cu spaimă, cu tremurături, cu poticneli, dar acum e bine”, a continuat actorul în interviu.

Atunci când vor să se relaxeze și să petreacă timp împreună, Marcel, împreună cu soția și cu fiul lor merg la casa de vacanță care se află în apropiere de Câmpina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te