Acțiune de amploare a Poliției Rutiere în Dolj. Șoferi sub influența drogurilor depistați în trafic

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.06.2022 - 17:28
În Dolj, polițiștii au dat 225 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 90.000 de lei și au reţinut 37 de permise de conducere - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

Zeci de persoane sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul rutier, unele fiind depistate la volan sub influenţa drogurilor, iar alte 225 au fost amendate de poliţiştii din judeţul Dolj pentru abateri în trafic, în primele două zile ale minivacanţei de Rusalii.

SHARE

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele drumuri din judeţ pentru prevenirea accidentelor rutiere, iar pentru abaterile constatate au aplicat 225 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 90.000 de lei, au reţinut 37 de permise de conducere, au retras 12 certificate de înmatriculare şi au constatat 17 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

"La activităţile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, care au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme fără a deţine permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice, ori a substanţelor psihoactive", informează IPJ Dolj, citat de Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV Vânătorii de ucigași: Torționarii regimului Assad vor fi aduși în fața justiției

Poliţişti au depistat o tânără de 21 de ani şi un tânăr de 27 de ani, ambii din Craiova, în timp ce conduceau prin oraş sub influenţa unor substanţe psihoactive.

"Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au depistat o tânără 21 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Emil Gîrleanu, în timp ce se afla sub influenţa unor substanţelor psihoactive.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au depistat un tânăr de 27 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism, pe strada Dr. Ion Ionescu Argetoaia, din localitate, în timp ce se afla sub influenţa unor substanţelor psihoactive", precizează reprezentanţii biroului de presă al IPJ Dolj.

Citește și: Peste 4 milioane de ucraineni s-au refugiat în Polonia din cauza războiului

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului ori a altor substanţe.

De asemenea, au fost depistaţi şi şoferi care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, cu depăşirea vitezei legale sau care aveau un comportament agresiv în trafic.

În municipiul Calafat, un tânăr de 27 ani, din comuna Ciupercenii Noi, aflat la volan în stare de ebrietate, a lovit un monument plasat în centrul unei intersecţii din localitate.

În urma evenimentului rutier, tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conştient şi cooperant, iar la testul cu aparatul alcooltest a fost indicată o concentraţie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alte infracţiuni depistate de poliţişti au constat în conducerea unui vehicul fără permis sau conducerea de vehicule neînmatriculate.

Poliţiştii doljeni anunţă că vor fi prezenţi în continuare la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi le recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile agenţilor aflaţi în teren.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te